MOTAŞ’ın 110 yıllık tarihi Deniz Müzesi’nde sergileniyor

 Mobil Oil Türk A.Ş. (MOTAŞ) 110’uncu yılını bir sergiyle kutluyor.07 Ekim tarihinde açılan sergi 20 Ekim 2015 tarihine kadar Beşiktaş Deniz Müzesi’nde görülebilecek ‘Mobil’in Türkiye’deki 110 Yılı’ adlı sergi, ziyaretçilerini hem MOTAŞ hem de Türkiye tarihinde keyifli bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

1905 yılında, Vacuum Oil Company adı altında İstanbul Galata’da ilk şubesini açarak ülkemiz topraklarında faaliyetlerine başlayan MOTAŞ (Mobil Oil Türk A.Ş.), 110’uncu yılını ‘Mobil’in Türkiye’deki 110 yılı’ adlı sergiyle kutluyor.

Şirketin 110 yıllık tarihi boyunca arşivlenen belgelerin, şirketin geçmişine ışık tutan dokümanların, yayımlandığı dönemde büyük etki yaratan ilan ve reklamların, tarihe tanıklık eden çeşitli materyallerin yer aldığı ‘ ‘Mobil’in Türkiye’deki 110 Yılı Sergisi’,07 ekim tarihinden itibaren Beşiktaş Deniz Müzesinde sergilenmeye başladı. Sergi, ziyaretçilerini hem MOTAŞ hem de Türkiye tarihinde keyifli bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Sergi projesini 6 kişilik bir ekiple yürüten MOTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Doğan İlter; “Mobil, Türkiye’ye 1900’lü yılların başında, Osmanlı İmparatorluğu zamanında girdi. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları’nı, Kurtuluş Savaşı’nı gördü; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık etti. Hem iş hayatına hem sosyal hayata katkılarda bulunan Mobil, bunların yanında gençleri eğitti, okullar açtı ve enerji sektörünün ‘mektebi’ olarak anıldı. Bu sergi ile hem dünyanın hem de Türkiye’nin kurumsal kültüre sahip en eski şirketlerinden biri olan Mobil’in tarihine ışık tutmuş oluyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim