17 Haziran günü Hint Okyanusunda ikiye bölüne ve kıç parçası daha önce batan 317 Metre uzunluğundaki konteyner gemisi MOL Comfort'un baş bölümünde yangın çıktı.

Gemideki yangın, bölgede keşif uçuşu yapan Hindistan Sahil Güvenlik Teşkilatı'na ait helikopter tarafından tespit edildi. 

Umman'ın Port Sohar Limanına doğru çekilmekte olan gemi, Hindistan'ın Bombay Limanı'nın 310 deniz mili açığında bulunuyor. 

Geminin armatörü Mitsui OSK Lines, yangımla ilgili bir açıklama yaptı.

Şirketin açıklamasında, geminin çekilmekte olan baş kısmının arka bölümünde (ikiye bölünen kısma yakın) 7 Temmuz günü sabah saatlerinde yangın çıktığı doğrulandı.Gemiye kurtarma yardım hizmeti veren römorkörler yangını söndürmeye çalıştı ancak şirketin açıklamasına göre ağır deniz koşulları nedeniyle başarılı olamadı. 

Ancak, internet üzerinde konuya ilişkin çeşitli iddialar dolaşıyor. Bu iddialarda gemideki toksik veya patlayıcı maddelerin alev almış olabileceği hatta gemide patlamalar olabileceği iddia ediliyor. 

Bilindiği gibi gemide Suriyeli muhaliflere gönderilmek üzere silah ve cephane bulunduğu da iddia edilmiş, hatta geminin omurgasının altında torpido patlatılıp ikiye bölünmüş olabileceği konusundaki iddialar DenizHaber sitemizde de yer almıştı.

 

 

Editör: TE Bilişim