Japon deniz taşımacılık şirketi Mitsui OSK Lines (MOL), Hint Okyanusunda 17 Haziran günü bilinmeyen bir nedenle ikiye ayrılan MOL COMFORT adlı konteyner gemisinin 6 kızkardeş gemisini, kaza nedeni belirlenerek gerekli güçlendirme çalışması yapılana kadar  servisten çekeceğini açıkladı.

 Mitsui O.S.K. Lines şirketi, gemiyi inşa eden Mitsubishi Ağır Sanayi tersanesi ile birlikte ve gemiyi klaslayan ClassNK ile birlikte MOL COmfort gemisinin ikiye bölünme nedeni ile ilgili çalışma yürütüyor.

MOL tarafındn yapılan basın duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

'kaza nedeninin belirlenmesinin zaman alacağı düşüncesiyle fazladan bazı önleyici uygulamalar yapma kararı aldık. MOL Comfort gemisinin kızkardeşi 6 gemi için halen teknedeki baskıyı azaltacak bazıoperasyonel önlemler (yükleme ile ilgili) almış durumdayız. Bu gemiler IACS tarafından belirlenmiş ClasNK tarafından uygulanan emniyet gerekliliklerinin tamamını karşılamaktadır. Ancak en kısa zamanda teknenin daha da güçlendirilmesi için bazıilave önlemler alacağız. Gemilerin tekne yapısını klas kuruluşu tarafından istenenin iki misli artıracak güçlendirme yapacağız'

Güçlendirme çalışması bitene kadar MOL bahsi geçen 6 gemiyi servisten çekecek.

 

Editör: TE Bilişim