Kaçak Ağa Şafak Baskını

Deniz ve iç sularda başlayan balık avı yasağının ardından, Ankara İl Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü göletlerde kaçak avlanmaya karşı denetimlerini sürdürüyor.

Bazı basın yayın organlarında yer alan Mogan Gölü'nde geceleri kaçak avlanma yapıldığı ve gölete ağlar bırakıldığı şeklindeki haberler üzerine harekete geçen il müdürlüğü denetim ekipleri gölette incelemelerde bulundu. Şafak vaktinde yapılan denetimde avcılara rastlanılmazken, gölete bırakıldığı tespit edilen 4 bin metre ağ ve 500 metre paraketaya el konuldu, ağlara takılan 10 adet turna, 20 adet kadife balığı ve 60 civarındaki sazan balığı da tekrar gölete bırakıldı. İç sulardaki av yasaklarının, içsu kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla içsu balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlendiğini ve herkesin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirten İl Müdürü Muhsin Temel, 15 Mart-15 Haziran döneminde avlanmanın yasak olduğunu, Mogan Gölü'nde ise avcılığın yıl boyunca yasak olduğunu kaydetti.

Denetimlerin gece-gündüz devam edeceğinin altını çizen Temel, kaçak avcılık yapanlara mevzuat gereği 959 TL idari para cezası uygulanacağını, ayrıca kullanılan tekne dahil tüm malzemelere de el konulacağını hatırlatarak hiç kimsenin kaçak avlanmaya kalkışmamasını istedi. 

Editör: TE Bilişim