Türk yatırımcı Atakaş Şirketler Grubu (Atakaş) ile 2007 yılında yapılan ortaklık sonucu kurulan MMK - Atakaş Metalurji San. Tic ve Liman İşletmeciliği A.Ş.'nin (MMK-Atakaş) hisselerinin tamamının Rus çelik üreticisi Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK) tarafından devralınacağı 11 Mart 2011 tarihinde açıklanmıştı.

Bu karar doğrultusunda süreç son aşamasına ulaştı ve bugün itibariyle tarafların satış devrini tamamlaması sonucu şirketin hisselerinin tamamının MMK'ya geçişi resmi olarak yapılıyor.

485 milyon $ değerinde olduğu belirtilen anlaşmayla birlikte MMK, şirketin diğer %50 hissesini satın alarak, kendi hisselerini %100'e tamamladı.

İskenderun ve Gebze'de bulunan iki tesisinde yılda 2,5 milyon mt ham çelik, 2,3 milyon mt sıcak rulo, bir milyon mt soğuk rulo, 1,2 milyon mt dekape mamul, 900.000 mt galvanizli mamul ve 400.000 mt kaplamalı mamul üretim kapasitesine sahip çelik üreticisi bundan sonra Türkiye'deki üretimine MMK Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş. olarak devam edecek

Editör: TE Bilişim