ITF ve ISF Sektörün Hazırlıklı Olmasının Önemini Belirtti

Uluslararası Nakliye İşçileri Federasyonu (The International Transport Workers’ Federation – ITF) ve Uluslararası Denizcilik Federasyonu (International Shipping Federation - ISF) ILO Deniz ݺgücü Konvansiyonunun (MLC 2006) 12 aylık süre zarfında yürürlüğe girecek olmasından dolayı mutluluklarını dile getirmişlerdir. En az %33 olan gross tonaj gereksinimi aşılmış olup, hali hazırda %60’larda seyretmektedir. 

Ancak, ILO’nun tarafları, armatörleri, söz konusu yeni işgücü kanunu yürürlüğe girmeden önce hazırlıklı olmaları konusunda uyarmıştır. Özellikle MLC, Liman Devleti Kontrollerine tabii olacak olup, daha detaylı denetlemeler yapılacaktır. Gereksinimlere ciddi şekilde uygun olmayan ya da tehlike arz eden gemiler ise tutulacaklardır.

ITF ve ISF MLC, 2006’nın IMO SOLAS, MARPOL ve STCW ile birlikte Liman Devleti kontrollerine tabii olarak denizciliğin bel kemiğini oluşturduğunun altını çizmiştir.

ݺ Verenler ve Sendikalar MLC, 2006’nın Yürürlüğe Girmesinden Memnun

MLC, 2006 Konvansiyonu, uzun süren bir üçlü giriºimin neticesi olup, kararlaştırılan kurallar hükümetler, armatörler ve gemi adamları tarafından onaylanıp, hem armatörler hem de gemi adamları için kabul edilebilir çalışma standartları getirecektir.

Üçlü ILO girişiminde, ITF ve ISF yeni konvansiyon metninin oluºturulmasında armatörler ve gemi adamları sendikaları adına 2006 yılı öncesinde hükümetlerle anlaşma sağlamıştır. ITF ve ISF MLC 2006’nın 2013 yılında sorunsuz bir şekilde yürürlüğe girmesini arzulamaktadır. 

Editör: TE Bilişim