Mısırlı gemici Alanya’da mahsur kaldı

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde, ülkeye kaçak sigara sokmaya çalışırken yakalanarak hakkında dava açılan yolcu gemisi çalışanı 27 yaşındaki Mısırlı Ahmet Mustafa, ülkesine dönemediği için 2 aydır Alanya sokaklarında yaşıyor.

Yaz aylarında Alanya Limanı’na gelen İsrailli turistleri taşıyan Mirage-1 adlı geminin motor dairesinde çalışan Mısırlı Ahmet Mustafa, 4 ay önce bir gemi seferinde ilçeye geldiği sırada, 5 karton kaçak sigara ile yakalandı. Gözaltına alınan ve hakkında kaçakçılıktan dava açılan 6 yıllık gemici Ahmet Mustafa, 2 ay Alanya’daki bir otelde kaldı. Parası bittiği için otelden çıkmak zorunda kalan Ahmet Mustafa, son 2 aydır sokaklarda yatıp kalkıyor.

TUTUKLANMAYI BAŞARAMADIM

Alanya’daki arkadaşlarının isteği üzerine 5 karton hediye sigara getirdiğini söyleyen Ahmet Mustafa, “Hediye getirdiğim sigara nedeniyle yakalandım. 2 duruşma geçti ancak duruşma sürekli erteleniyor. Mahkeme beni tutuklasın istedim çünkü soğukta dışarıda kalmak çok zor. Kendimi tutuklatmayı başaramadım” dedi.

Türkiye’den çıkışına ve çalışmasına izin verilmediğini de belirten Ahmet Mustafa, “Aylardır yurt dışındayım. 5 aylık bebeğimin yüzünü görmedim. Çalıştığım gemide tanışarak evlendiğim Ukraynalı eşim Sandra’yı göremiyorum. Gemide çalıştığım için 7 ay boyunca evden uzağım. 4 aydır da mahkeme nedeniyle Türkiye’den ayrılamıyorum” diye konuştu.

KAYMAKAMDAN YARDIM İSTEDİ

Son çare olarak Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan’ı ziyaret eden Ahmet Mustafa, aldığı yanıt karşısında bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Kaymakam Doğan, mahkemeye etki edemeyeceğini belirterek konunun adliye yetkilileri ile görüşülmesi gerektiğini söyledi. Mustafa, Alanya Adliyesi’ne giderek mahkeme yetkilileri ile görüşecek ve kendisine yardım edilmesini isteyecek.  (dha)

 

Editör: TE Bilişim