SeaNews Turkey'de yer alan habere göre;  Malezya'lı konteyner gemi operatörü MISC Berhad (MISC) dün yaptığı açıklamada konteyner taşımacılığından çekileceğini duyurdu.

Güneydoğu Asya'nın en büyük denizcilik kuruluşu olan şirket, konteyner hatlarından çıkacağına ilişkin açıklamayı Borsa'ya duyurdu.

MISC, konteyner taşımacılığı sektöründen çıkışına neden olarak sektörde 'işlerin durmasını' gösterdi. Şirket, bütün yıl zarar ettiği konteyner hatlarından dolayı 2011'de 400 Milyon Dolarlık bir zarara girmiş durumda. Şirjetin son 3 yıl içindeki zararı ise 789 Milyon Doları buldu.

Şirket, Borsaya gönderdiği açıklamasında konteyner düzenli hat taşımacılığında dinamiklerin köklü değişime uğrayarak yüksek işletme maliyetleriyle karşı karşıya yürüdüğünü ve dünya ticaret yollarında meydana gelen hızlı değişimlerin günümüz işletmecilik modellerini zora soktuğunu bildirdi.

MISC, işletme zorunlulukları ve yasal prosedür nedeniyle konteyner işletmeciliğinden çıkışın ancak Haziran 2012 sonunda tamamlanacağını bildirdi.

MISC Berhad'ın 173 gemilik deniz ticaret filosunda 30 konteyner gemisi bulunuyor. Filodaki diğer gemiler arasında 29 LNG gemisi, 83 petrol tankeri ve 28 kimyasal tanker bulunuyor.

Haberin detayları SeaNews Turkey'de: http://www.seanews.com.tr

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim