Milliyet Gazetesi'ne yalanlama

TPAO Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Milliyet'te Batı Karadeniz'deki petrol arama platformlarının battığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. İşte açıklama... 
 
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Batı Karadeniz'deki petrol arama platformlarının battığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. Dinç, platformların altındaki bazı boruların yanlış monte edilmesinden kaynaklı bazı sorunlar olduğunu ancak, platformların batmasının söz konusu olmadığını belirtti.
    
Edinilen bilgiye göre, Batı Karadeniz'de kurulan Ayazlı-1, Ayazlı-2 ve Akkaya isimli petrol ve doğal gaz arama platformlarının battığı haberleri üzerine, Samsun'da bir açıklama yapan TPAO Genel Müdürü Osman Saim Dinç, haberleri yalanladı. Haberlerin asılsız olduğunu belirten Dinç, platformların batmasının söz konusu olmadığını, sadece platformların altındaki boruların yanlış monte edilmesinden kaynaklı sorunlar yaşandığını belirtti. Arama çalışmalarında bir problem olmadığını ifade eden Dinç, sorunun arama işini gerçekleştiren firmanın hatası olduğunu ve sigorta şirketinin de zararı karşılayacağını söyledi. Platformlarda şu anda sorun olmadığını kaydeden Dinç, "Hiçbir kaygımız yok. 2006'ya da hazırız" dedi.
    
CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanız Hilmi Güler'e, Batı Karadeniz'de kurulan Ayazlı-1, Ayazlı-2 ve Akkaya petrol ve doğal gaz arama platformlarının batması ile ilgili bir soru önergesi vermişti. Seyhan soru önergesinde, aramayı gerçekleştiren ve platformu kuran Madison Oil firmasının Türkiye'yi ve platformu terk edip etmediği, zararın ne kadar olduğu yönünde de sorular sormuştu.

Kaynak: İHA-İnternetHaber

DenizHaber.Com
 

Editör: TE Bilişim