Milli Takımın Yaptığını Denizcilikte Yaptık

Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, denizcilik sektöründeki hızlı büyüme nedeniyle özellikle meslek adamı yönünden yeterli altyapının olmayışının, "inanılmaz" olayları beraberinde getirdiğini belirterek, "Umarız ki önümüzdeki günlerde bu tatsız olaylarla karşılaşmayalım. Bunun için herkese görev düşüyor, el birliğiyle hem dikkatli olacağız, hem de gereği neyse herkes üzerine düşeni yapacak" dedi.

Kalkavan, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle DTO tarafından Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, bayramın sadece denizcilerin değil, herkesin bayramı olduğunu söyledi.

Son günlerdeki uluslararası etkinliklere bakıldığında, yabancı ülkelerin Türk denizciliğini koyduğu yerin çok değiştiğini dile getiren Kalkavan, "Çıtamız da yükseldi. Ciddi bir oyuncu olmaya başladık. Biz kendimiz 'iyiyiz, iyiyiz' deyip durduk, ama bu sefer gerçekten milli takımın Avrupa kupasında yaptığını biz de denizde yapmaya başladık" diye konuştu.
 
Vicdanen huzursuz olduk

Kalkavan, bunun çok kolay olmadığını ve çok zor yollardan geçildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Özellikle tersanecilik konusunda tersanelerde vuku bulan kazalar inanılmaz derecede tadımızı, tuzumuzu kaçırdı ve inanılmaz huzursuz olduk. Vicdanen de baktığımızda, vicdanen de huzursuz olduk. Yapabileceğimiz şeyler çok. Yapabilirdik, hâlâ yapabiliriz ama bir musibet bin nasihatten yeğ. Türk gemi inşaat sanayinde bir devir kapandı, yeni bir devir açıldı, yeni bir sayfa açıldı. Ama bir hata yaptık, çok hızlı büyüdük. Hızlı büyümenin sonucunda özellikle meslek adamı babında yeterli altyapımızın olmayışı, inanılmaz olayları beraberinde getirdi. Umarız ki önümüzdeki günlerde bu tatsız olaylarla karşılaşmayalım. Bunun için herkese görev düşüyor, el birliğiyle hem dikkatli olacağız, hem de gereği neyse herkes üzerine düşeni yapacak. Herkes üzerinde düşeni yaptığında inanılmaz bir devrim gerçekleştireceğiz Türk sanayinde."

Kalkavan, "Bizim aslında gizli bir gayemiz var. Gizli gayemiz, 2030-2050-2100 yılının yeni armatörlerini, yeni denizcilerini yaratmak. Armatörlüğün temelinde mutlaka yüzde 80-90 denizci temelinden gelen insanlar var. Esasında gemi adamı diye bakılıyor ama biz denizcilerin temelini atıyoruz" dedi.(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim