Milas'ta Çiftliklerde Balık Ölümleri

Muğla'nın Milas ilçesi Kıyıkışlacık köyündeki balık çiftliklerinde yaşanan yaklaşık 200 bin adet çipura cinsi balığın ölümünün ardından yetkililer konuyla ilgili inceleme başlattı.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, konuyla ilgili gerekli incelemenin başlatıldığını kaydederek, "Denizden ve ölü balıklardan alınan numuneler İzmir Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile İzmir İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'ne gönderildi. Ölü balıklar ise çuvallara konuldu. Yarın, Tarım Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde bunlar gömülecek. Gerekli araştırma ve incelemelerimize devam ediyor" diye konuştu. 

Kıyıkışlacık köyü muhtarı Halis Şahin ise, geceleri sürekli bölgeyi kontrol ettiklerini söyleyerek, "Şu ana kadar alınan balık numunelerinde herhangi bir hastalığa rastlanılmadı. İl Tarım ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri yeni numuneler alarak incelemeye gönderdi. Ölümlerin neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Büyük ihtimalle oksijensizlikten kaynaklandığını düşünüyoruz. Sabaha kadar teknelerle havuzların etrafını dolaşıp oksijeni artırmaya çalışıyoruz. Çiftliklerde levrek de yetiştiriliyor, ancak sadece çipura balıkları ölüyor" dedi.

haberler.com

Editör: TE Bilişim