Gökçeada – Kabatepe seferini yapmakta olan GESTAŞ filosuna ait M/F Gelibolu isimli geminin yeni inşa edilmesine rağmen tavanının akıtması tepki çekti.

Aksoy Gelibolu Tersanesi’nde 15 ayda, 150 kişilik bir ekibin çalışmasıyla inşa edilen inşa edilen ‘Gelibolu’ isimli gemi, suya indirildikten sonra 5 Haziran’da Çanakkale İskelesine yanaşmıştı. O tarihten itibaren de GESTAŞ filosunda hizmet vermeye başlayan yeni gemi M/F Gelibolu’nun ilk yağmurda tavanının akıtması vatandaşları çileden çıkardı.

Gökçeada-Kabatepe seferini yapmakta olan geminin tavanının akıtması sonucu içerisinin su içinde kalmasına vatandaşlar tepki gösterirken yeni inşa edilen bir geminin tavanının neden akıttığı merak konusu oldu.

Geminin içinde kayıp düşme tehlikesi atlatan vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırırken suyun geminin içinde değil dışında olması gerektiğini vurguladı. 

Çanakkale Gündem

Haberle ilgili Aksoy Tersanesinden aşağıdaki bilgiler gönderilmiştir. 

"Haber sitenizde 18.06.2018 tarihinde ‘’ M/F Gelibolu’nun ilk yağmurda tavanı aktı’’ başlığıyla yayınlanan haberiniz ile ilgili olarak,  kamuoyunun doğru aydınlatılması adına şu bilgileri aktarma gereği duyulmuştur;

-       Gemimiz 05.06.2018 tarihi itibariyle Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. işletmesine kiralanmış ve kendileri tarafından Gökçeada-Kabatepe arasında düzenli seferlerine başlatılmıştır.

-       Söz konusu haberde resimlerde görülen suyun ‘’tavan akma’’ ve  yağan yağmurla alakası bulunmamaktadır.

-       Yolcu salonunda görülen su; klima havalandırma devresinde biriken yoğuşma suyunun, dreyn devresi valfinin kapalı olmasından kaynaklı olarak, yolcu salonuna akmasıdır.

-       Gelibolu gemisi, söz konusu seferini tamamladıktan sonra problemin giderilmesi için Gestaş tarafından iskeleye bağlanmış; yapılan kısa süreli çalışmayla havalandırma sistemindeki sorun ortadan kaldırılmıştır.

-       Tersanemiz bünyesinde inşa edilen tüm gemiler belirlenen ulusal ve uluslararası kurallara uygun, ISO 9001-14001-18001 standartlarında, Class ve ilgili Bayrak Devleti şartları sağlanarak tamamlanmaktadır."

Editör: TE Bilişim