MEZUNLAR CHP'DEN DESTEK ALDI

Denizcilik Eğitimini ilgilendiren TBMM Genel Kurulunda 734 sıra sayılı "Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik yapılmasına dair Kanun tasarısı" ile ilgili yoğun kulis çalışmaları kamuoyunda ve Meclis kulislerinde tartışılmaya devam ediyor.

TBMM'de dün yapılan CHP Grup toplantısına katılan İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Genel Başkanı Kaptan Atila Kocataş Genel Başkan Deniz Baykal'a çıkaçak kanun tasarısı ile ilgili bilgi verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal; konunun takipcisi olduklarını ve gereken ne ise yapacaklarını belirterek kanun tasarısı hakkında iki adet önerge verilmesi için talimat verdi.

Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi;  4915 sayılı Yüksek Denizcilik Okulu kuruluş kanununun değiştirilmemesi için önergeyi genişletme kararı aldı.

TBMM'de bugün oylanması beklenen Denizcilik Eğitimi ile ilgili kanun tasarısı hakkında CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım CHP adına görüşlerini açıklayacak. Ayrıca Kahramanmaraş milletvekili Mehmet Parlakyiğit Kingbetting tasarı ile ilgili söz alacak.

CHP Kanun tasarısının Ek-10 Maddenin dördüncü fıkrasının b bendinin;

“4-b) örgün eğitime bağlı üniversitelerin fakülte ve yüksek okullarında lisans düzeyinde ve üzeri seviyede verilen yeterlilikler hariç olmak üzere; özel öğretim kurumları tarafından diğer seviyelerde verilen yeterlilik eğitimleri, Denizcilik Müsteşarlığının uygun görüşü alınarak Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan öğretim programına, göre gerçekleştirilir.”  şeklinde değiştirilmesini,

b) Madde 3’ün de tasarıdan tamamen çıkartılmasını  " istiyor.

CHP istedikleri değişikliklerin olmaması halinde Kanun tasarısının ilgili maddelerini Anayasa Mahkemesine götürme kararı aldı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim