Kadir Topbaş: "Metrobüs, Boğaziçi Köprüsü'nden Karışık Düzende Geçecek"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü'nden Göztepe'ye kadar uzatmayı düşündükleri metrobüs projesinin Boğaziçi Köprüsü üzerinden geçişinde karışık düzen uygulamasını yapacaklarını söyledi.

Gaziosmanpaşa'da Adnan Menderes İlköğretim Okulu ek binasının açılışı törenle yapıldı. Törene katılan Kadir Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Metrobüs toplu ulaşım projesi ile ilgili konuşan Topbaş, metrobüs projesinin ikinci etabının yapımına başladıklarını belirtti. İstanbul'da günde 5 milyon 400 bin insanın toplu taşıma araçlarını kullandığını anlatan Topbaş, "Avcılar'dan başlattığımız Topkapı'ya kadar olan metrobüs hattının ikinci etabı Zincirlikuyu'ya kadar olan kısmının çalışmasını başlattık." dedi. Bu çalışmadan sonra metrobüsü Göztepe'ye kadar götürmeyi planladıklarını aktaran Topbaş, bu projenin Beylikdüzü'nden itibaren başlatılacağına da vurgu yaptı.

Metrobüsün Boğaziçi Köprüsü üzerinden geçişi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Topbaş, "Köprü üzerinden geçiş üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Köprü üzerindeki şu an şerit sayısı 6'dır. Şerit sayısını artırma imkanı olabilir mi? diye baktık. İki şerit ilavesi mümkün olmuyor; çünkü çok dar şeritler düşmekte. Bir şerit ilave olur diye ulaşımcı arkadaşlarımızın değerlendirmesi var" şeklinde konuştu. Köprüye bir şerit ilave edilip tercihli geçiş yerine karışık düzende geçilmesinin daha uygun olacağını belirten Topbaş, "Trafik içersine karışan otobüslerimizin biraz daha akışkan olmasını sağlamak istiyoruz" diye konuştu. Köprüde özel şerit imkanının bulunmadığını dile getiren Topbaş, "İki şerit artı imkanımız olmuyor. Köprü üzerinden geçen otobüslerimizin zaman aralıklarını ve yolculuk sürelerini etkilememesi için otobüs sayılarını da artırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Topbaş, metrobüs hattının planladıkları şekilde tamamlanması halinde bu aks üzerinde 1 milyon 200 bin yolcu taşınacağını da dile getirdi.

Bu arada, Adnan Menderes İlköğretim Okulu ek binasının açılış törenine Kadir Topbaş'ın yanı sıra; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunduğu törende folklor gösterileri sunuldu. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, ek binanın yapılışında yardımlarından dolayı Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Törenin açılış kurdelesini ise Kadir Topbaş kesti. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim