Çalışmalar 7 gün 24 saat aralıksız sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut metro hattını Üçkuyular’a uzatmak için  yürüttüğü inşaat çalışmaları  7 gün 24 saat aralıksız devam ediyor.   Hızlı tempoda süren çalışmaların  sonucunda  5.5 kilometrelik hattın yüzde 53’lük kısmını oluşturan 2 bin 770 metrelik  bölümü tamamlandı. 

Üçyol Uğur Mumcu Parkı, Özel Türk Koleji,  Özdemir Sabancı  Parkı, Güzelyalı Tansaş Parkı içi, Fahrettin Altay Gözlüklü Martı Parkı içi, Hatay, İlahiyat Kavşağı ve Poligon olmak üzere 8 noktada açılan  şaftlar ile Hatay Renkli Durağı ve Askeri Hastane önünde açılan havalandırma şaftlarında   çalışmalar  hızlı bir tempoda sürüyor.  7 gün 24 saat aralıksız süren inşaat çalışmalarıyla hedef hızlı, güvenli ve konforlu ulaşımın kent içinde daha da yaygınlaştırılması ve  İzmirlilerin  bu modern toplu ulaşım sisteminden bir an önce  Üçyol- Üçkuyular güzergahında da  yararlanmaya başlaması.  Şu anda  5.5 kilometrelik güzergahın 2 bin 770 metrelik  bölümü yani  yüzde 53’lük  tünel bölümü tamamlandı. Tünelin  ikinci ve son beton kaplaması için  hazırlık yapılıyor.  Yine istasyonlardan  İzmir  Spor ve Güzelyalı’nın  tünel kazıları tamamlandı.  Diğer  istasyonların tünel kazıları da  aynı tempoda sürüyor.  2007 Haziran ayı ortalarından bugüne değin  yapılan çalışmalarla toplam  1.640 metre  yol alındı.     

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular metro hattının, apartmanlaşmanın ve dolayısıyla nüfusun son derece yoğun olduğu bir bölgeye hitap edeceğine dikkat çekerek, “Hedefimiz, çalışmaları planladığımız gibi yürütüp bu hattı bir an önce ulaşıma açmak. 11.5 kilometrelik hatta 80-90 bin olan günlük yolcu sayımıza, 5.5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular güzergahıyla bir o kadar yolcu daha ilave olacak. Bu rakamlar da hattın önemini ortaya çıkarıyor” dedi.

İnönü Caddesi’nin 20 metre altında devam eden çalışmaların bu yılın sonlarında tamamlanıp hattın işletime alınmasının planlandığını belirten Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

“Kent merkezindeki 11.5 kilometrelik mevcut metro hattımız Üçyol –Üçkuyular  ve Ege Üniversitesi – Bornova Merkez  hatlarının tamamlanmasıyla 20 kilometreye çıkacak. Bornova merkezden Üçkuyular’a, 30 dakika gibi kısa bir sürede konforlu bir ulaşım sistemi ile gidilebilecek. Böylece, kent  içi trafiğin en yoğun olduğu metro güzergahındaki yerleşimlerde oturan vatandaşlarımız, iş ve evleri arasında bu kolay ulaşım sayesinde artık özel araçlarını kullanma gereği duymayacaklar. Vatandaşlarımız ulaşım konusunda rahatlarken, metroyu kullanmaları kendilerine  hem ekonomik avantajlar  hem de zaman tasarrufu sağlayacak”

İzmir’in dört bir yanını demir ağlarla örmeye kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki yıl da Halkapınar Otogar, Üçyol-Buca Tınaztepe ve Üçkuyular-Narlıdere metro hatlarının inşaatlarına başlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim