METiN KALKAVAN'IN SORUN SIKINTISI

Tuzla'da Çelik Tekne Tersanesi'nce. İtalyan Mediterranea Di Navigazione S.p.a şirketi için üretilen ve Türkiye'de özel sektörün inşa ettiği en büyük gemi olan Ottomana isimli tankerin denize indirilmesi töreninde konuşan Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, sabah tankeri indirme törenine katılmadan önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte, sorunlarını konuşmak için kahvaltıda bir araya geldiklerini ifade ederek, "Sevinsek mi, üzülsek mi? Bakana iletip, çözümünü isteyeceğimiz sorun bulamadık. Çözülmemiş ana sorunumuz kalmadı" diye konuştu.

Şu anda muhtelif tersanelerde 1 milyar Asyabahis doların üstünde modernizasyon ve büyüme için yatırım yapıldığını, böylece kapasitelerini iki misline çıkarmış olacaklarını belirten Kalkavan, şunları kaydetti:

"Şu anda Türk tersanelerinde yapımı süren gemi insaasının toplam değeri 4 milyar doların üstüne ulaştı. Siparişler ardarda gelmeye devam ediyor."

Çelik Tekne Tersanesi Genel  Müdürü Mehmet Taylan ise konuşmasında, satış fiyatı 25 milyon avro olan 25 bin DVVT'luk Ottomana isimli kimyasal tankerin, Türkiye'de özel sektör tersanelerinde inşa edilen en büyük gemi olduğunu bildirdi.

(Kaynak: YENİ ŞAFAK Gazetesi)

Editör: TE Bilişim