"Köyün Delisi"nden Açıklama Geldi

DTO Eylül Ayı meclis toplantısında DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın "Mehmet Akyol köyün delisi mi? " diyerek konuşmayan üyelere örnek gösterdiği DTO Meclis Üyesi Mehmet Akyol'dan yaşananlara ilişkin açıklama geldi.

Yayınladığımız habere yorum bırakan Mehmet Akyol; "Metin kalkavan, eğer iyi kullanılabilir ise ülkemiz için büyük bir şanstır" dedi.

Mehmet Akyol'un yorumunu aşağıya aynen alıyoruz.

Metin Kalkavan ne demişti?

Metin Kalkavan 'Mehmet Akyol konuşmaya başlıyor, arkadan birileri alkışlıyor' diyen Kalkavan, 'Niye siz konuşmuyorsunuz? Bravo demesini biliyorsunuz. Mehmet Akyol bu köyün delisi mi? Derdiniz yok demek ki konuşmuyorsunuz. Mustafa Bey (Mustafa Muhtaroğlu) sağolsun alkışlayıcı. 5 kişi var mecliste. Mustafa Muhtaroğlu, Hüseyin Yangın, Yunus Can, Kenan Türkantos ve Mehmet Akyol. Merak ediyorum; Neden bu kadar az?.' ifadelerini kullanmıştı. (HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ)


 MEHMET AKYOL'UN YORUMU

Sn Metin Kalkavan bey --ülkemiz icin ''eğer iyi kullanılabilir ise büyük bir şanstır ,,
Ben Mehmet Akyol ;(köyün delisi)
DTO mecliste 8 yıldır ; deniz taciri ve 25 senedir deniz camiada hizmet eden ve bilginin gücüne inanan ,kıyas metoduna inanan bir kardeşiniz olarak , ve her şeyden önemlisi gönüllü bir hizmetçi olarak paylaşmak isterim ki:
DTO denen ve icinde bulunduğum organizasyonunda  şahısları suçlamak doğru bir yaklaşım olmayacaktır diye düşünüyorum.
Standartların -ISO - babası olarak kabul edilen Amerikalı Edward Deming; işleri gönüllülük esasına göre yaptırmanın başarıyı getireceğini ,1945 yılında Eiji Toyota ya tavsiye etmiştir ,ve bugünkü yıkılmayan dev Toyota doğmuştur.

Organizasyonların başarısı ;ancak doğru görevlendirme ve iyi denetleme ve farklı bakışlarla mümkündür diyor , Jim Collins (bkz sistemde kalıcı olmak-Harvard)

Sn Metin bey ülkemiz icin bir şanstır , oldukça iyi eğitimli ve oldukça bilgi veren detaylı sunumlar yapan ,yumuşak üslup sahibidir ,,ancak herkes gibi ;bulunduğu ve yetiştiği ortak gereği olarak ; herkesin yasadığı paradoks lar dan etkilenmektedir Liderler yasadıkları zorlukları aştığı zaman etkileyici olmaktadırlar , ve lider değişime acık herkesin baktığı yerden bakmayan insandır diyor (Konosuke Matsushıta -Panasonıc)

ve liderler değişimi doğru zamanda yapabilendir ,diye devam ediyor .aileler ve geleneksel tarz ı sorgulamak zaman alacak değişimlerdir ,,diye düşünüyorum,,

Dünyamızın yeni konjonktüründe değişim rüzgârı gelmiştir

doğu eksenli bakışlar öne çıkmaktadır ;

bu değişim rüzgarında ,bazılarımız yel değirmeni yaparak bu rüzgardan kazançlı çıkacaktır ,bazıları duvar örmeye çalışarak rüzgardan korunmaya çalışacaktır bu bilinen tarihte de böyle olmustur.

  • (nihil novi sub sole ) güneşin altında yeni bir söz yoktur ,

DTO kurulduğundan bu yana, ne zaman başımız zora girse Ankara’da etkili olabilmiş ve denizciliğimize ve dertlerimize her zaman çare olmak çözüm bulmak için uğraşmıştır.

ve uğraşmaktadır;  DTO değişimi algılamakta zorlanmaktadır. Kendini anlatmakta zorlanmaktadır , birlikte destek vererek denizci büyüklerimize saygımızı özellikle göstererek yeniden yapılandırılması kaçınılmazdır.

Bu konuda profesyonellerden danışmanlık almak  sisteme dışarıdan profesyonel bakış sağlamak için Sn. Prof. Oral Erdoğan ve bilhassa şehir ünv.   İktisatçı  Sn. Mustafa Özel ‘den önemle-ısrarla - ricada bulunmayı önemle tavsiye etmemiz iyi olacaktır ,

--

Her düşüncemizi ; erdem li insan olabilmek ve uygun saygılı tarz ve üslup ile paylaşmak olgunluk ve verimlilik olarak bize dönecektir .

--

Bütün değerli deniz camiama kalbi sevgim ile Edirneli Levni den bir söz ile bitirelim:

--

Tut atalar sözünü

Kalb- i selim ol

Gider yavuzlugun

Tab-ı halim ol


 

Editör: TE Bilişim