Burası er meydanı, hodri meydan

2013 yılının ilk DTO toplantısında konuşan Kalkavan, seçimler konusunda net konuştu.

Mart ayı içerisinde yapılacak olan DTO seçimler hakkında konuşan Kalkavan, seçimlerin herkese hayırlı olmasını diledi.

 Seçimlerde herkesin demokratik olarak aday olma hakkına sahip olduğunu söyleyen Kalkavan, şöyle konuştu; Önümüzde bir seçim var, öncelikle hayırlı olsun. İsteyen herkes aday olabilir. Burası er meydanı. İsteyen gelecek aday olacak, demokratik olarak herkesin aday olma hakkı var. İsteyen istediği tarafı da tutabilir. Bu kadar net söylüyorum. İsteyen istediği tarafı tutar. Buyurun gelin, hodri meydan. Yeter ki seçim olsun. Konuşma zamanı bize de gelecek, ama daha gelmedi, bekleyin gelecek. Dediğim gibi isteyen istediği tarafı tutabilir. Keşke beyinlerinizi çalıştırıp üretin, keşke sektöre katkı sağlamak için üretin. Seçimin güzel yanı da budur. Yalnız kırmızı çizgilerimiz var, sakın belden aşağı inmeyin. İndiğiniz zaman sektöre zarar verirsiniz. O zaman kavgada kimin yumruk yediği hiç belli olmaz. Adaylara hayırlı olsun diyorum. Seçim 15-30 Mart tarihleri arasında yapılacak. Kim istediği tarafta, neredeyse istediği adayla seçime gelebilir.

NACE kodlarının kaldırıldığını da sözlerine ekleyen Kalkavan,” NACE kodlaması olarak gelen kodlama tamamen kaldırıldı. Artık firmanızın hangi sektörde, hangi alt kolda olduğunun bir kodlaması var ve bu kodlama her yerde geçerli tek bir kodlamaya dönüştürüldü. Biz defalarca firmaları uyardık, yanlışlık olmuş olabilir faaliyet alanınız yanlış yazılmış olabilir dedik. Bu uyarıları dikkate alanlar gelip düzeltmeleri yaptırdı. Bu neyi etkiliyor? Komiteleri. Herkes belli komitelere otomatik olarak gitti. Eskisi gibi onu al oraya koy devri bitti, dolayısıyla komitelerle oynama şansınız kalmadı.” dedi.

Halim Mete uyardı

Oda üyelik ücretlerini iki yıl üst üste ödemeyenlerin önümüzdeki DTO seçimlerinde oy kullanamayacağını hatırlatan Mete, “ Bildiğini gibi kanunumuz iki yıl üst üste borcunu ödemeyen üyeler askıya alınır ve seçim listesinden düşer diyor. O tip olanların hepsine yazı gönderildi, ayın 25’ine kadar ödeyin diye. Aksi halde o arkadaşlar seçim listelerinden düşer. Siz eğer bu durumdaysanız borcunuzu ödeyiniz, varsa böyle tanıdıklarınız hatırlatınız.” dedi.

Editör: TE Bilişim