Aykut  Erol’dan açıklama: “Mete’nin gemisini suçlamadım”

Aykut Erol bir internet sitesinde yayınlanan “Aykut Erol, Mete’nin gemisini suçladı” başlıklı yazı için şu açıklamayı yaptı:

“Bir gominanın 183 metre olduğunu yazarak bilgi seviyesini bir kez daha gösteren ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün Turgut Kocabaş gemisinin battığı mevkiin koordinatlarını açıklamasına ve bu mevkiin İzmit Liman sınırının 1,5 gomina kadar içinde olmasına karşın, batık mevkiinin İzmit Liman sınırlarının 2 mil içerisinde olduğunu yazarak, çoğunlukla olduğu gibi, gerçekleri tersine çevirmekten, çarpıtmaktan kaçınmayan kişi, “Bir Deniz Kazası, Mızrak ve Çuval” başlıklı yazımda “Mete’nin gemisini suçladığımı” iddia etmekten de çekinmemiş.

Yazı duruyor. O yazıda, elimizdeki bilgilere dayanarak, “olayın kendisi” anlatılmıştır. Yazıda, “Hangi gemi hatalı”, “Hangi gemi suçlu” konularına değinilmemiştir. Ayrıca genel bir bilgi olarak: “Bir çatışma olayında hata ya da suç batıran gemidedir” diye bir kural da yoktur. Bu konulara, zaten ellerindeki dosya bilgilerine göre “Bilirkişiler” ve “Mahkeme” karar verecektir.

Sayın Halim Mete’nin dedesinin güzel deyişiyle “Biz (denizciler) aynı tavanın balıklarıyız”; çekişiriz, tartışırız, konuşuruz ama sonunda birbirimize sarılır seferimize devam ederiz; çünkü “Biz aynı tavanın balıklarıyız”. Sizler ise bizi birbirimize düşürüp, kırdıramazsınız. Bizler kalır, sizler gidersiniz. Bizler tavanın içinde sizler dışındasınız. Boşuna uğraşmayın."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim