Meşalenin Yolculuğu Olaylı Sürüyor

BBC'nin haberine göre, Çin'in Tibet konusundaki tutumuna karşı göstericilerle polis arasında çıkan olaylarda 35 kişi gözaltına alındı. Olaylar nedeniyle gecikmeli de olsa, meşale Londra turunu tamamladı ve bir sonraki durak olan Paris'e götürüldü.

Bir gösterici, polis nezaretinde Londra sokaklarından geçirilen meşaleye yaklaşarak, meşaleyi birkaç saniyeliğine, o sırada meşaleyi taşıyan eski haber sunucusu Konnie Huq'un elinden aldı. Gösterici hemen polisler tarafından durduruldu. Huq, meşaleyi taşımasının Çin'in tutumunu onayladığı anlamına gelmediğini söyledi.

İngiltere'deki farklı muhalif gruplar, Pekin'de düzenlenecek 2008 yaz olimpiyatlarının meşalesi Londra'dan geçirildiği sırada, Çin'deki insan hakları ihlallerini protesto etmek için gösteriler düzenleyeceklerini daha önceden açıklamışlardı.

Meşale, başbakanlık konutu önünde, İngiltere Başbakanı Gordon Brown tarafından da selamlandı. Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, Çin Tibetli lider Dalay Lama ile görüşmeyi kabul etmeden, olimpiyat meşalesini selamlamış olmasını "tümüyle uygunsuz" bir davranış olarak niteledi.

Sabah

Editör: TE Bilişim