Mersin'de Temiz Sahile Mavi Bayrak Çekildi.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kuykuyu beldesinde faaliyet gösteren Olbios Otel, düzenlenen törenle mavi bayrağını göndere çekti.

Olbios Otel, 2008 yılı mavi bayrak ödülüne hak kazanan 258 plaj ve 13 marinayı temsilen gerçekleştirilen Ulusal Mavi Bayrak ödül törenine de ev sahipliği yaptı. Törenin açılış konuşmasını yapan Olbios Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, alınan mavi bayrağın, geleceğini turizmde arayan Mersin'in tanıtımı için önemli bir adım olduğunu belirterek, "Turizmin gelişmesi için yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve girişimciler olarak neler yapılması gerektiğini biliyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Tarsus-Kazanlı kıyı kesim turizm bölgesi tahsisi yapılan tesislerin yapımına başlanacağının altını çizen Doğan, "Batı kısımda ilan edilen ve edilecek olan potansiyel yerlerimiz tahsis edilecek hale getirildiğinde ve yatırımlar tamamlandığında gurur kaynağımız olan komşu ilimiz Antalya'daki potansiyelin bir kısmını yakalamış olacağız" diye konuştu. Turizm sektörünün hem ülke ekonomisine hem de ülke istihdamına en çok katkısı olan sektör durumunda olduğunu dile getiren Doğan, "Bu sektör kendisi zarar etse dahi 42 sektörle ilişkili olarak ekonomiye canlılık kazandıran bir yapıya sahiptir. Bana göre turizm Mersin için aydınlık bir yüzdür" şeklinde konuştu.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı, Foundation For Environmental Education (FEE) in Turkey Genel Müdürü Erol Güngör, dünyada merkezi Danimarka'da olan Foundation For Environmental Education (FEE) koordinasyonunda 39 ülkede mavi bayrak uygulamasının gerçekleştirildiğini belirtti. Güngör, "2008 yılında uluslararası alanda toplam 2 bin 633 plaj ve 620 marina mavi bayrak ödülü almaya hak kazanmıştır. Türkiye 2008 yılında plajlar sıralamasında 455 plajla İspanya, 430 plajla Yunanistan'ın ardından 258 plajı ile üçüncü sırada yer almıştır" dedi.

Turizm sezonun bu yıl Mersin'de Ertuğrul Günay tarafından açılmasının bölge için büyük avantaj olduğunu kaydeden Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm sektörü içinde bulunanların sektörü iyileştirme çabası içinde olmalarının taktirle karşılanması gerektiğini dile getirdi. Aksoy, Mersin'in geleceğinin turizmde olduğunu, bütün sektörün başarı için ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekerek, 7 bin 500 nitelikli yatak kapasitesinin Mersin için yeterli bir rakam olmadığını, "Mavi Bayrak" alan otel sayısının 3 yıl içinde 6'ya ulaşmasının da sevindirici olduğunu kaydetti.

Turizmin Türkiye'nin birinci sektörü olduğunu anlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ise, "Her ne kadar ihracat rakamlarına bakarsanız birinci sırada tekstil, 2. sırada otomobil görünüyor, ancak gerek tekstilde gerekse otomobilde bu ihracatı yapabilmek için yurt dışına ödemiş olduğunuz döviz miktarını da düştüğünüzde bu somut olarak hizmet sektörüdür. Türkiye'ye hizmet yapan sektör, turizm sektörüdür. O halde Türkiye'nin bir numaralı sektörüne destek verilmeli, herkes onu savunmalıdır.

Dünyada 10. sıradayız. Hangi sektör olursa olsun siz bir sektörde dünyanın ilk 10 devleti içine girmişseniz tartışmasız çok iyidir. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Törende 2007 yılı "En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri" ödülüne layık görülen Bodrum Milta Marina Genel Müdürlüğü, Tekirova Beldiye Başkanı Yusuf Uras ve Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği Başkanı Şefef Nur Kayhan'a ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından mavi bayrak alkışlar eşliğinde göndere çekildi.

Kaynak:sondakika.com
 

Editör: TE Bilişim