Mersin'deki operasyonda şok gözaltılar

Mersin'de, jandarma ekiplerinin insan kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği 'Umut tacirleri' operasyonunda, aralarında 1 polis ve 1 astsubayın bulunduğu 10 kişi yakalandı. 
Mersin Jandarma Komutanlığı `ndan verilen bilgiye göre, jandarma ekiplerinin mayıs ayında başlattığı teknik takip destekli göçmen kaçakçılığı organizasyonuna yönelik `Umut tacirleri` adlı çalışma kapsamında, liderliğini A.D.`nin yaptığı suç örgütünün çökertilmesine yönelik İstanbul , Hatay ve Mersin `de eş zamanlı operasyon yapıldı.
Operasyon kapsamında toplam 27 hedef şahıstan suç örgütü lideri A.D. ile birlikte M.D., Y.D., S.Ü. ve M.K. Hatay `da, polis memuru M.V. İstanbul `da, H.D., M.A.B., A.K. ve Sahil Güvenlik Komutanlığı `nda görevli astsubay D.B. Mersin `de yakalandı.
Örgüt elemanlarından D.D., M.İ.A., M.P., M.A. ve A.A. adlı kişilerin ise KKTC `nde göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklu bulundukları belirtildi. Yaşı küçük olan Y.D.`nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı operasyon kapsamında 11 kişinin de arandığı bildirildi.

Yetkililer, `Umut tacirleri` verilen çalışma kapsamında temmuz ve eylül aylarındaki operasyonlarda Silifke ilçesi Taşucu beldesi ile KKTC açıklarında 48 göçmen ile 5 organizatörün yakalanarak, haklarında işlem yapıldığını kaydetti.

Ele geçen 10 şüpheliyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten jandarma yetkilileri, şüphelilerle birlikte 6 adet KKTC giriş ve çıkış formu, 13 cep telefonu, 19 banka dekontu, 8 ajanda, 72 kartvizit, 1 senet, 6 pasaport, 4 pasaport fotokopisi, 3 tekne faturası, 1 özel tekne belgesi, 1 gemi adamı belgesi, 1 adet tabanca ile 1 adet dizüstü bilgisayar ve 217 adet 100`lük ABD Doları ele geçirildiğini kaydetti.

Haber 7
 

Editör: TE Bilişim