Mersin'de KKTC Limanlar Dairesi Uzmanlarına Eğitim Veriliyor

Mersin Denizcilik otoritelerinden alınan bilgilere göre; halen “Akdeniz Liman Devleti Kontrolü Mutabakat Zaptı” gereğince aktif olarak Mersin, İskenderun, Ceyhan (Botaş) ve Taşucu’nda yabancı bayraklı gemilerin denetimine devam eden Liman Devleti Kontrolü (PSC) uzmanlarınca Mersin Limanı'na gelen KKTC bayraklı gemiler de sıkı denetime alındı.

Özellikle KKTC Bayraklı “ DOLFİN-2 “ isimli geminin batmasından sonra sıklaştırılan bu kontroller karşılıklı olarak Mersin ve KKTC Limanlarında yapılmaya başlandı.

Uygulama sırasında karşılaşılan gerek teknik gerekse idari eksikliklerin aşılması için KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın talebiyle ve Denizcilik Müsteşarlığının da onayıyla, KKTC Limanlar Dairesi Müdürlüğü görevlilerine gemi denetimi, gemiden kaynaklanan kirlilikle mücadele ve Ülkemizdeki uygulamalar konusunda eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Denizcilik Müsteşarlığınca bu eğitimin Mersin Bölge Müdürlüğü tarafından verilmesi benimsendi.

Üçerli iki grup halinde 07-18 Kasım tarihleri arasında yapılmakta olan eğitime KKTC’ den Liman Başkanı, Kılavuz Kaptan ve Uzman kadrolarındaki 6 personel katılmaktadır.

İlgililer eğitimin, iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasına, gemilerin seyir, can, mal ve çevre güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli denetimlerin KKTC Limanlarında da yapılabilmesine, KKTC Limanlarının daha verimli ve kontrollü çalışmasına ve aynı zamanda KKTC limanlarının güvenliğinin artırılmasına da katkıda bulunacağı hususlarını dile getirdiler.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim