Mersin'de endişeli bekleyişi sürüyor
 
Abdullah Biçer 'in haberi

Mersin 'den Kıbrıs 'a yük ve araç taşımacılığı yapan "Dolphin 1" adlı geminin Kıbrıs açıklarında batması sonucu kaybolan Kaptan Fahri Dündar ile 2. Kaptan Cemalletin Okkıran'ı arama çalışmaları sürüyor.

KKTC 'ye bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin 2 kaptanın bulunmasına yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Dündar'ın Mersin 'deki yakınları da, çalışmalardan olumlu sonuç çıkmasını umut ediyor. Haberi alır almaz Adıyaman 'dan Mersin 'e gelen kayıp kaptanın kız kardeşler tutamazken, ağabeyi Mehmet Dündar, "Elimizden birşey gelmiyor. Yetkililerden haber bekliyoruz. Umudumuzu kaybetmedik" dedi.

Fahri Dündar'ın yeğeni Abdulkadir Dündar ise, arama çalışmalarının bot ve helikopterin yanı sıra uçakla devam ettiğini öğrendiklerini belirterek, "Umarız sağ salim bulunur" diye konuştu.

Kazanın nasıl olduğunu kurtulan mürettebattan öğrendiklerini anlatan Abdulkadir Dündar, "Gece saat 23.00-24.00 sıralarında gemi arızalanmış. Kıbrıs 'tan gelen çekici ile çekilirken su alarak batmaya başlamış. Amcam mürettebata gemiyi terketmeleri emrini vererek denize atlamalarını sağlamış. Son mürettebat da atlarken halat kopmuş, onu da helikopter kurtarmış. Amcamla diğer kaptanın son ana kadar emide olduğu söyleniyor. Amcam yaklaşık 25 yıldır gemide çalışıyor. 2. kaptan da emekli bir astsubay, bu işin eğitimini almış bir insan. Panik halinde ne yapabileceğini bilen insanlar bunlar. O yüzden hala bu halde olması çok garip" dedi.

Kötü birşey düşünmek istemediklerini, umutlarını yitirmeden beklediklerini ifade eden Abdulkadir Dündar, "Kötü düşünmek istemiyoruz, ama konteynırlar bile su yüzüne çıkmışken, öldüler ise bunların cesedi çoktan su yüzüne çıkması lazımdı" diye konuştu.

Bu olayda ihmal olduğunu da düşündüklerini söyleyen Dündar, "Gemilerde bir cihaz vardır, geminin yerini belirleyen. Bu cihaz bu gemide yokmuş. Bu cihaz gemide olsaydı, şu an eminin parçaları bulunur, yeri kesin tespit edilirdi. İhmal olduğu kesin bu durumda" dedi.

HABER 7

Editör: TE Bilişim