Mersin Limanı'nda işçi eylemi

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilen ve Cuma günü devir sözleşmesinin imzalanması öngörülen Mersin Limanı'nda, işçiler özelleştirmeyi protesto etti.

 Bugün öğle saatlerinde Mersin Limanı içinde toplanan işçiler, ellerinde pankartlarla Liman İşletme Müdürlüğü önüne yürüdü. Liman-İş Sendikası'nın öncülük ettiği ve bazı memur sendikalarının da destek verdiği eyleme katılan işçiler, liman A kapısından çıkarak, Liman İşletme Müdürlüğü önüne kadar özelleştirme karşıtı sloganlarla yürüdü. Müdürlük önünde alşkışlarla tempo tutan işçiler, özelleştirmeyi protesto etti.

Burada bir açıklama yapan Liman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Recep Özbey, Türkiye'de 20 yıldır ısrarla sürdürülen kamu kuruluşlarının satılması işleminin, dünyadaki örneklerinden çok farklı ve garip şekilde pervasızca devam ettiğini ileri sürdü. Mersin Limanı'nın işgal edildiğini savunan Özbey, "Mersin Limanı'nın özelleştirme kapsamına alınmasıyla birlikte alıcı firmanın hukuksuz girişimi, rüşvet ve tehditle iş bitirme pratiği, sokak mantığıyla tahriklerini devam ettirmesi kabul edilemez" dedi.

Asıl olanın ülkenin ali menfaatlerinin savunulması olduğunu ifade eden Özbey, devasa mitingleri organize edenlerin, ülke değerleri bir bir talan edilirken ortada görünmediklerini söyledi. Limanın özelleştirilmesiyle ilgili halen yargı kurumlarındaki itirazlarının devam ettiğini belirten Özbey, "İhtiyati tedbir kararıyla Mersin Limanı'nın devredilemeyeceği umudunu taşıyoruz. Çünkü Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne bağlı limanlarda açmış olduğumuz özelleştirme kararının esasına ilişkin hiçbir davayı kaybetmedik. Buna rağmen, dönemlerin siyasi iktidarları ve Özelleştirme İdaresi yargı kararlarını yok sayarak Anayasal suç işlediler ve işlemeye devam ediyorlar" diye konuştu.

İşçiler, yapılan açıklamanın ardından olaysız olarak işyerlerine dönerken, gelişmelere göre eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

TCDD'ye ait Mersin Limanı'nın 36 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla 9 Haziran 2005 tarihinden itibaren verilen ilanlarla ihale açılmış ve Ağustos ayında yapılan ihaleyi 755 milyon dolar bedelle PSA-Akfen kazanmıştı.

Alıntı: Haber7

Editör: TE Bilişim