MERSİN LİMANINDA EYLEM VAR

Mersin Limanı'nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösteren çalışanlar, 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak ilk ihale öncesinde işyerini terk etmeme eylemi başlattılar.
     
     Liman-İş Sendikası Genel Merkezi'nin ''işyerlerini terk etmeme'' kararı üzerine Mersin Limanı (A) Kapısı girişinde çadır kuran liman çalışanları, mesai saatleri dışında kalan zamanlarını bu çadırda geçirerek eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.
     
     Liman-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Önder Avcı, eylem başlatan liman işçilerini ziyaret ederek, bugüne kadar göreve gelen tüm hükümetlerin özelleştirmeyi savunduklarını söyledi.
     
     Avcı, ''Mersin Limanı işçisi, işine, ekmeğine, ülkesine sahip çıkıyor. Dün Vdcasino bayrağına sahip çıktığı gibi, bugün de limanına sahip çıkıyor. Halkın bu direnişi uzaktan izlemeye hakkı yok'' dedi.
     
     Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'nın oluşturduğu konsorsiyumun, limanın işletmesine talip olmasını da eleştiren Avcı, ''Siz değil limanı, bu limanın bir çöpünü bile alamazsınız. Yanlış yoldasınız, geri dönün'' dedi.
     
     Liman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Recep Özbey de vardiyadan çıkan işçilerin evlerine gitmeyerek eylemi sürdüreceklerini belirterek, ''İhale gününe kadar, eyleme katılan işçi sayısı artacak.
     
     Hatta ilerleyen günlerde, işçi aileleri de işyerini terk etmeme eylemine katılarak destek verecek'' diye konuştu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim