Mersin Limanı'nda %30 işlem artışı

Mersin Limanı'nın özelleşmesinin ardından yaşanan sıkıntılar aşılırken, işlem hacminde 2006 yılına göre yüzde 30 artış gerçekleştiği bildirildi.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) Genel Müdür Yardımcısı Kürşad Tezkan, özelleşmenin üzerinden yedi ay geçmiş olmasına rağmen, işletme hızlarının neredeyse üç katına ulaştığını söyledi. Tezkan, "İşlem hacminde 2006 yılına göre yüzde 30'luk bir artış gerçekleşmesi, ilk defa İzmir Limanı'nın elleçleme miktarının geçilmesi ve önceki yıllara göre bekleme sürelerinin önemli ölçüde artması, bizleri oldukça memnun ediyor. Önceki yıllara oranla bekleme sürelerinde ciddi bir düşüş sağlayarak, Avrupa standartlarını geçtik." dedi. Makine ekipman sayısının da iki kat arttığını belirten Tezkan, operasyon verimliliği açısından Avrupa standartlarının üstünde hizmet vermeye başladıklarını kaydetti.

Mersin Limanı'na pek çok yenilik geldiğini ifade eden Tezkan, "Daha fazla boş alan yaratılması için rıhtımdaki altyapının sağlamlaştırılması ve insan gücünün eğitimine yardımcı olacak birçok yeni aletin alınmasını sağladık. MIP mayıs ayından bu yana Mersin Limanı'nda kapasiteyi yüzde 30 artırmanın dışında, verimliliği de gözle görülür bir şekilde artırdı. Kasım ayında 200'den fazla hareketi 7.5 saatte tamamlayan operatörlerimiz oldu. Bir operatörümüz aynı sürede 280 hareket gerçekleştirdi. Bu rekorlar bizleri gururlandırıyor.

2006 yılının Mayıs-Masım ayı arasındaki elleçleme miktarı toplam da 397.564 TEU'dur. MIP'nin çalışma hızı ile 2007 yılının aynı döneminde bu rakam 494.441 TEU'ya ulaştı. Ayrıca, bu güne kadar sadece 5 nolu rıhtımda, var olan imkanlarla yapılabilen dökme katı, yükleme ve boşaltma işlemlerini kavramalı vinçler sayesinde diğer rıhtımlarda da hizmet vermeye başlamamızın sonucunda kasım sonu itibari ile genel kargoda 2 milyon tonu aşarak tarihinin rekoru kırıldı." dedi.

Mersin Limanı'nın uluslararası standartlarda hizmet veren, iş hacmi yüksek bir liman olma yolunda olduğunu vurgulayan Tezkan, limanın gelişmesi, kapasite artırma planları ve Mersin'in lojistik merkezi olması gibi projeler üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim