"Mersin Körfezi'nde Deniz Kirliliği İzleme Projesi"

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün birlikte yürüteceği projede, Mersin Körfezi'ndeki 11 farklı noktada fiziksel, kimyasal ve biyolojik 22 kirlilik parametresi izlenecek

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün ortaklaşa yürüteceği "Mersin Körfezi'nde Deniz Kirliliği İzleme Projesi" kapsamında, körfezin 11 noktasında fiziksel, kimyasal ve biyolojik 22 kirlilik parametresinin takibi yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, proje çerçevesinde Karaduvar'dan Susanoğlu'na kadar olan 11 farklı noktada yer alan plajlar, su arıtma tesislerinin deşarj sularının denize aktığı alanlar ve liman bölgelerinde araştırma gemisi kullanılarak izleme çalışması yapılacak.

Projeyle, denize giren vatandaşlara zarar verebilen zehirli denizanaları için de ihbar ve uyarı sistemi kurulması planlanırken, ayrıca denizlerde hızla artan plastik atık kirliliğine ilişkin 9 ayrı plajda incelemeler de yapılacak. Proje çerçevesinde yapılacak tüm bu ölçümlerin, Mersin Körfezi kıyı ekosisteminin sağlık durumunun ortaya koyulması ve uzun süreli değişimlerin izlenmesine temel sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılan bu çalışmaların büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü'yle birlikte yürüttüğümüz bu incelemeler ve çalışmalarla, vatandaşlarımızın Mersin’de gönül rahatlığı ile denize girebilmesini amaçlıyoruz. Deniz ve karasal kaynaklı her türlü kirlilik yaratan ve tehlike oluşturabilecek durumlara karşı Mersin Körfezi'nin çeşitli yerlerinde 11 istasyonda 22 kirlilik parametresi izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim