Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı H. Ersan Saner Saner ile Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay, Bayındırlık ve Ulaştırma Müsteşarı Suat Yeldener  ve  KKTC  Liman İşçileri Armatör ve Acenteler Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet  16 Mayıs Çarşamba günü Mersin Deniz Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren MDTO Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu, KKTC’yi kardeş ülke, temsilcilerini ise MDTO’nun bir parçası gibi gördüklerini ve her konuda yardıma hazır olduklarını ifade etti.

KKTC’deki limanların yapılandırılma çalışmaları için incelemelerde bulunmak üzere Mersin’de bulunduklarını anlatan Bakan Saner ise Mersin’in KKTC’nin dış dünyaya açılan kapısı olduğunu bu nedenle Mersin’i çok önemsediklerini dile getirdi.  

MDTO ile MTSO işbirliğinde Mersin’de düzenlenecek olan III. Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi konusunda bilgi sahibi olduğunu aktaran Bakan, kongrenin kendileri için önemine değinerek, ‘Bu kongreyi KKTC’nin ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmek adına iyi bir fırsat olarak görüyoruz’ dedi. Saner ayrıca Magosa Limanı’nın kruvaziyer turizme uygun hale getirilmesini istediklerini de belirtti.

Editör: TE Bilişim