Mersin Milletvekili Üskül: "Karaman-Kırobası Yolunun Karayolları Ağına Alınması Ekonomik Zenginliği Arttırır"

AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Mersin'in Silifke ilçesindeki Kırobası-Karaman yolunun karayolları ağına alınması halinde, bölgedeki ekonomik zenginliğin artacağını belirtti.

Bu yolun karayolları ağına alınması için Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan'ı ziyaret eden Üskül, doğal yollardan limon depolama olanaklarına sahip olan Kırobası'nın bölgedeki narenciye ve yaş sebze-meyve üreticileri için çok önemli bir noktada yer aldığını söyledi. Bölgenin büyük bir tarımsal üretim potansiyeli olmasına rağmen, önemli şehir merkezlerine ulaşımı sağlayan yolların yetersizliği yüzünden, ciddi bir ekonomik kayıp yaşandığını ifade eden Üskül, Kırobası-Karaman arasındaki yolun karayolları ağına alınmasıyla bu sıkıntının önemli ölçüde azalacağına dikkat çekti.
 
Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ise karayollarının uluslararası hukuka ve belli standartlara uygun olması gerektiğine dikkat çekerek, Kırobası-Karaman arasındaki 57 kilometrelik yolun, toprak yol standartlarında göründüğünü; bugüne kadar mevcut trafik ve bütçe imkânsızlıkları nedeniyle karayolu ağına alınmayan bu yolun son durumuna ilişkin bir çalışma başlatacağını ifade etti.

Bir yolun karayolu ağına alınabilmesi için Yüksek Fen Kurulu'nun karar alması gerektiğini de belirten Turhan, "Biz gerekli raporları hazırlar, uygunsa teklifte bulunuruz" diye konuştu.

Türkiye'nin öncelikli karayolu projelerinden biri olan Mersin-Antalya otoyolu için ise keşif çalışmalarının yatırıldığını; gerekli finansmanın bulunması halinde ihaleye çıkılabileceğini belirten Turhan, Mersin-Antalya arasındaki mevcut yolun yetersizliği nedeniyle burada aslında bastırılmış bir trafik olduğuna dikkat çekti.

Cahit Turhan, projenin hayat geçmesiyle Mersin-Antalya kıyı hattının aktif hale geleceğini ve başta turizm olmak üzere bölgedeki yatırım ve istihdam düzeyinin yükseleceğini ifade etti.(CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim