Meriç Nehri'nin su debisi saniyede 1142 metreküpten 1225 metrekübe ve Arda Nehri'nin debisi de 1011 metreküpten 1045 metrekübe çıktı. Tunca Nehri'nin su debisi ise 196 metreküpten 188 metrekübe düştü.

Edirne'de, sağanak yağış ve Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması nedeniyle Meriç ve Arda nehirlerinin su debileri artmaya devam ediyor.

Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a ulaşımın sağlandığı Karlıova Köprüsü ile İzzet Arseven Söğütlük Ormanı arasındaki Lozan Caddesi'nin üzerinden ise şiddetli biçimde su akıyor. Lozan Caddesi'nde bulunan tesislerin betondan yapılmış bahçe duvarları selden devrilirken, tarım alanları da su altında kaldı.

Karaağaç Mahallesi ile Edirne arasında ulaşım, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait araçlarla yapılıyor.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Kalkanlı, taşkının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak, vatandaşlara yardımcı olunmasını istiyor.

Kalkanlı, Lozan Caddesi'nde suyun şiddetini artırması nedeniyle, Karaağaç Mahallesi'ne gitmek isteyen vatandaşların kent merkezinde kalmaları gerektiğini belirtirken, ısrarla gitmek isteyenlerin ise askeri araçlarla gönderildiklerini kaydetti.

Bu arada, Meriç Nehri'nin su debisinin artması nedeniyle köprünün kent merkezi tarafındaki Askeri Meriç Gazinosu'nun bulunduğu kısımdan caddeye su yayılmaya başladı.

Köprünün diğer kesiminde bulunan sivil savunma ve arama kurtarma ekipleri de Meriç Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle Tunca Köprüsü'nün bulunduğu alana çekildi.

DenizHaber.Com 

Editör: TE Bilişim