Avustralya Kraliyet Deniz Kuvvetlerine ait bir devriye botu; 146 mil yol giderek resiflere doğru sürüklenmekte olan konteyner gemisini kurtardı. Böylece mercan resifleri bir petrol felaketinden daha böylece kurtuldu.

24 Ekim günü yerel saatle sabah 09:20 sularında Avustralya Deniz Emniyet Dairesi AMSA, Deniz Kuvvetlerinden destek istedi. Papua Yeni Gine'nin Moreby Limanı'nın 100 deniz mili Güney Doğusunda seyretmekte olan konteyner gemisi M/V Vega Fynen; makine arızası yapmış ve kumanda altında olmaksızın Ragelapra Mercan Resifine doğru sürüklenmekteydi.

Bu sırada Avustralya'nın Alotau Limanına yanaşmakta olan devriye botu HMAS Broome, Deniz Kuvvetlerince talimattlandırıldı. Devriye botu hemen yola çıkarak 140 deniz milini tam yolla kısa sürede katederek 13.000 tonluk konteyner gemisini mercan resifine 700 metre mesafede yakalamayı başardı.

Hemen pupa pupaya pozisyonda çelik tel halatla konteyner gemisini yedeğe alan devriye botu, 6 saat boyunca konteyner gemisini çektikten sonra yardıma gelen bir kurtarma römorkörüne gemiyi teslim etti.

Fotoğraf galerisinde konteyner gemisinin devriye botu tarafından nasıl yedeğe alındığı görülüyor.

Editör: TE Bilişim