Tuzla'da bir tersanedeki yatta meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında ikisi ağır 4 işçi yaralandı. Patlamanın ardından alevlerin sardığı tekne kullanılamaz hale geldi. İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle yangın tersanenin diğer bölümlerine yayılmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Tersaneler Bölgesi Nuh Sanayi Sitesi A Blok'ta bulunan Mengiyay Yatçılık A.Ş.'de inşa halindeki yaklaşık 30 metrelik yatta bugün saat 15.30 sıralarında bir patlama meydana geldi. Su sırada yatta bulunan işçilerden 4'ü yaralanırken, yaralı işçilerin yardımına tersanedeki çalışma arkadaşları koştu. Patlamadan çok kısa bir süre sonra da yatta yangın çıktı. Yapılan müdahalelere rağmen, alevler bastırılamadı, itfaiyeye haber verildi.

Yaralanan işçiler Kadir Soy, Ümit Damgacı ile Ali Okur tersanenin özel ambulansıyla GİSBİR Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Tuzla ve Pendik İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, kısa süre içinde tersaneye gelerek yangına müdahale etti. Yanıcı ve parlayıcı maddelerin bulunması nedeniyle, tersanenin bazı bölümleri boşaltıldı, inşaat halindeki ahşap tekneler dışarıya çıkarıldı.

BİR SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ


Teknedeki yangın Tuzla ve Pendik itfaiyelerinin 1 saat süren ortaklaşa çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında tekne kullanılamaz hale gelirken, tersanede de büyük çapta maddi hasar meydana geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yangının meydana geldiği bölümde inceleme yaptı. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirttiler.

GİSBİR Hastanesi'nde ilk tedavileri yapılan yaralılardan Ali Okur ve Kadir Soy, Darıca Farabi Hastanesi'ne, Ümit Damgacı da Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Patlama ve yangında ağır yaralanan Kadir Soy ile Ümit Damgacı'nın hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi. Yüzünde yanıklar olan Ali Okur ile hafif yaralanan bir işçinin ise sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Editör: TE Bilişim