Denizciliğe de girdi

Memorial Sağlık Grubu, Diyarbakır'da da bir yatırım gerçekleştirdi geçtiğimiz haftalarda.

20 yıllığına Memorial tarafından kiralanan hastane, yeni adı ve formatı ile önümüzdeki mayıs ayında hizmete açılacak. Grup tarafından, özellikle İzmir, Konya, Ankara olmak üzere diğer illerdeki fırsatlar da araştırılıyor.

Gayrimenkul sektöründe de 'Aydınlı Gayrimenkul' adıyla bir şirket kuran grup, Sur Yapı ile ortaklaşa Adapark adında bir projeye yürütüyor. Projenin iki yılda tamamlanması planlanıyor.

Grup, gayrimenkul sektörünün ardından denizcilikte de ışık görmüş olacak ki iki ay önce bu alana da giriş yapmış bulunuyor. 'Aydın Denizcilik' adında bir şirket kurduklarını söyleyen  Turgut Aydın Holding CEO'su Can Ersöz,, şöyle diyor:

"Kriz nedeniyle gemi fıyadarı çok düştü. O yüzden gemi alma çok önemli bir fırsat. Bu alanda çok agresif olmayacağız. Tamamıyla bir yatırım olarak düşünüyoruz. Denizcilik gördüğümüz kadarıyla istikrarlı, belli bir geliri olan, sermaye ve yönetim dengesini de iyi kurarsanız önemli riskler almadığınız bir sektör. Kenarda birikim oluşturabileceğimiz bir sektör. Her yıl ortalama bir ve ya iki gemi almayı planlıyoruz. Şu an 57 bin tonluk bir kura yük gemisi aldık. 2011 'de bir gemi görüşmemiz daha var. Gemi sayımız en fazla yedi sekiz olur. Kuru yükte istikrarlı bir şekilde büyüyeceğiz."

Editör: TE Bilişim