Meksika Körfezi Alev Alev

Yukatan yarımadası kıyılarında 1 haftadır sızan petrol yanıyor.
 
Meksika Körfezi'ndeki Yukatan yarımadası kıyıları, bir ay önce hasar gören platformdan sızan petrol yüzünden, bir haftadır alev alev yanıyor.

Platformda 23 Ekimde meydana gelen kazada, sondaj kulesinin vanası platforma çarpmış, 21 kişi ölmüş, denize binlerce varil petrol sızmıştı.

Sızan petrol, bir hafta önce alev aldı. Çıkan yangının bir aydan önce sönmeyeceği tahmin ediliyor. Dört yangın söndürme gemisi, alevlerin üzerine deniz suyu sıkıyor.

Meksikalı yetkililer, birkaç kere kontrol altına alınan yangının, her defasında yeniden alevlendiğini belirttiler.

Sızıntı ve yangının çevreye verdiği tahribat ise korkunç. Kumsallar ve deniz yüzeyi petrolle kaplandı, deniz ve deniz yatağındaki hasarı ölçmek için tespit çalışmaları başlatıldı.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Kanada petrollerini Birleşik Devletler'e taşıyan boru hattında yangın çıktı. Yangında iki işçi öldü.

Boru hattındaki sızıntıyı tamir çalışmaları sırasında meydana gelen patlama ve yangında, çevredeki yerleşim yerleri de, yoğun duman tabakası yüzünden boşaltıldı.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, yangın haberi üzerine yüzde 4 arttı, söndürüldüğü yolundaki haberler üzerine bir miktar inişe geçti.

TRT

Editör: TE Bilişim