Mehmetçik Somali'de 14 korsan yakaladı

TCG Giresun Firkateyni'ndeki SAT komandoları, Umman sahillerine 190 deniz mili mesafede, saldırı hazırlığındaki bir tekneye düzenlediği harekâtta 14 Somalili deniz haydudunu etkisiz hale getirip, 7 Yemenli gemi personelini kurtardı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 11 Mayıs Cuma günü TCG Giresun Firkateyni'nde konuşlu S-70B Sea Hawk helikopteri tarafından Umman sahillerine 190 deniz mili mesafede, ticari gemilere saldırı hazırlığında olduğu değerlendirilen deniz haydudu teknesi tespit edildiği ve yapılan uyarılarla teknenin durdurulduğu belirtildi. 7 Yemenli gemi personeli ile 14 Somalili deniz haydudunun bulunduğu tekneye çıkış harekâtı yapıldığı belirtilen duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

KORSAN TEKNESİNDE CEPHANELİK!

1. Tuğamiral Sinan Azmi TOSUN tarafından komuta edilen NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 emrinde görev yapan TCG GİRESUN Fırkateyni tarafından, Aden Körfezi ve mücavir bölgelerde, NATO’nun "Okyanus Kalkanı Harekatı" kapsamında deniz haydutluğu ile mücadele harekatına devam edilmektedir.

2. 11 Mayıs 2012 günü saat 14.50’de, TCG GİRESUN’da konuşlu S-70B Sea Hawk helikopteri tarafından Umman sahillerine 190 deniz mili (342 km) mesafede, ticari gemilere saldırı hazırlığında olduğu değerlendirilen bir adet deniz haydudu teknesi (DHOW) tespit edilmiş ve yapılan uyarılar ile tekne durdurulmuştur.

3. NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 komutanı tarafından verilen emir gereği TCG GİRESUN, 11 Mayıs 2012 günü 17.00-20.00 saatleri arasında, üzerinde 7 Yemenli gemi personeli ile 14 Somalili deniz haydudu bulunan tekneye çıkış harekatı icra etmiştir.

4. Sualtı Taarruz Timleri (SAT) tarafından yapılan aramada 9 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar lançeri, 3 adet RPG-7 roketi ve mühimmatı ile deniz haydutluğu faaliyetlerinde kullanılabilecek malzeme (merdiven, ilave yakıt varilleri, yedek motor, GPS cihazı ve cep telefonları) ele geçirilmiş olup, 7 Yemenli gemi personeli emniyete alınmış ve 14 deniz haydutu etkisiz hale getirilmiştir.

5. TCG GİRESUN tarafından, ticaret gemilerinin Aden Körfezi ve mücavir bölgelerde emniyetle seyir yapmasına yönelik olarak deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine devam edilecektir.

Editör: TE Bilişim