19 Ağustos’ta Ermenistan’ı ziyaret edecek olan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in Sevan (Gökçe) gölünde bir Türk gemisiyle tur atacağı iddia edildi. Gemi için Türkiye’den özel uzman ekibi de Ermenistan’a geldi.

Ermeni Aykakan Jamanak gazetesine göre, Medvedev’in Ermenistan ziyareti öncesinde hazırlık çalışmaları başlatıldı. Medvedev Erivan temaslarının ardından 20-22 Ağustos’ta Sevan gölü kıyısındaki Arsnakar sarayında Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üye ülke liderleri zirve toplantısına da katılacak. Zirveden önce Medvedev’in gölde Türkiye’den getirilen bir gemiyle tur atması bekleniyor. Gemi daha sonra Medvedev’i zirvenin yapılacağı saraya ulaştırcak. Arsnakar sarayı ise Ermenistan parlamentosu milletvekili Ruben Ayrapetyan’a ait.
Ermeni gazetesinin edindiği bilgiye göre, geminin çalıştırılması için Türkiye’den özel uzman ekibi de davet edildi. Hatta Türkiye’den yeni motor siparişi bile yapıldı. Türk teknik uzmanları, geminin Medvedev’in ziyareti günü hazır olabilmesi araç üzerinde yoğun çalışıyor.

Konuyla ilgili Ermenistan Cumhurbaşkanlığı’na başvuran Aykakan Jamanak gazetesi muhabirinin, “Gemi neden özellikle Türkiye’den getirildi, satın mı alındı, yoksa kiralandı mı” soruları yanıtsız bırakıldı. Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu da Ermeni muhabire, “Geminin bizimle hiçbir ilgisi ok, konuyu başka yerde araştırın” dedi.

Editör: TE Bilişim