Medvedev Sivastopol’da Tersane Ziyaret Etti

Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitriy Medvedev, Sivastopol’a yaptığı ziyaret çerçevesinde Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’na ait 13 numaralı tersaneyi ziyaret etti.

Tersanenin mekanik montaj bölümünü gezen Medvedev, bölümde tamiri süren Nikolay Silçenkov isimli büyük çıkartma gemisini de görmüş oldu. Çalışanlarla sohbet eden Başbakan, şahsi durumları ile ilgilendiği gibi tersaneye sipariş gelip gelmediğini de sordu. Medvedev konuşmasında, “Kırım ve Sivastopol’u daha güzel bir yere dönüştürmek için nelerin yapılması gerektiğinin tespiti amacıyla tüm hükümet yönetimini buraya getirdim” dedi.

Tersaneye devletten de sipariş verilmesi konusunda istişarelerin devam ettiğini açıklayan Medvedev, “Yeni bir aşamanın başlamasıyla ilgili sizi kutluyorum. Çalışacağız, memleketlerimizi geliştireceğiz. Başarılı olacağız. Artık her şey çok iyi olacak” dedi. Başbakana ziyareti sırasında Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Karadeniz Donanması Komutanı Aleksandr Vitko, Kırım ve Sivastopol hükümeti ve idaresinden yetkililer eşlik etti.

Görüşmelerde Kırım ve Siavstopol’un Rusya’ya bağlanması çerçevesinde tersane faaliyetlerinin geliştirilmesi görüşüldü. 

Editör: TE Bilişim