Med Marine'in Safi Port römorkörü İzmit Körfezi’nde çalışacak 

Med Marine kendilerine ait Ereğli Tersanesi’nde inşa ettirdiği Safi Port adlı römorkörü İzmit Körfezi’nde hizmete alıyor.

Römorkör Med Marine tarafından İzmit ve İskenderun körfezlerinde kullanılmak üzere inşa edilecek 8 römorkörden ilki. Med Marine'nin yeni römorkörü "SAFİ PORT" İzmit Körfezi’nde hizmete girecek..

Türkiye’nin önde gelen kılavuzluk ve römorkör şirketi Med Marine, filo yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları kapsamında gruba ait Ereğli Gemi Tersanesinde inşa ettiği sekiz adet römorkörden ilki İzmit Körfezi’nde hizmete giriyor. İnşa edilen römorkörlerden iki adedi 24 metre boyunda Robert Allen dizaynı olup 45tbp gücünde Azimut tahrik sistemine sahip. Diğer altı adet römorkör ise yine Robert Allen dizaynı olup 25 metre boyunda ve 60 tbp gücünde Azimut pervane sistemi ile donatıldı. Halen tersanede inşa halinde olan 25 metre ve 60tbp serisi altı römorkörün de Nisan 2016’ya kadar teslimatlarının tamamlanması planlanıyor.

Med Marine, kapasite artışı ile birlikte büyüyen gemi tonajlarının ihtiyaç duyduğu liman römorkör ve kılavuzluk servis hizmetinin en üst seviyede sunmakla birlikte kaliteli hizmet anlayışının devamlılığı da amaçlanıyor.

Editör: TE Bilişim