Yalova Belediye Meclisi, Yalova Belediyesi'nin 2015-2019 yılları arasını kapsayan Stratejik Planının görüşerek kabul etti. Meclisteki görüşmelere, "Liman Port" projesi damga vurdu.

Ak Partili meclis üyeleri Vefa Salman tarafından seçimlerde halka vaat edilen projelerin planda yer almadığını dile getirerek, "Keşke o projeler de planda yer alsaydı" diye konuştular. 

Yalova Belediye Meclisi, Eylül ayı ikinci birleşimi Ömer Aslan, başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya katılan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun bir konuşma yaparak yeni meclise görevinde başarılar diledi. Yalova'ya beraber hizmet etmenin önemine dikkati çekerek, Coşkun, "Demokratik bir mücadele geride kalmıştır. Bundan sonra herkese düşen görev ile daha iyi hizmetlerin nasıl yapılacağıdır. İlin gelişmesinde hepimize ihtiyaç var. Bu bir hizmet yarışı. Muhalefetsiz iktidar, iktidarsız muhalefet olmaz. Herkesin sorumluluğu bellidir. Meclis çoğunluğu AK Parti'de başkan ise CHP'den. Bu noktada daha iyi çalışmaya ihtiyaç var. Ortak menfaatlerde bana ne görev düşuyorsa yapacağım. Diğer milletvekilimiz de öyle düşünüyordur. Şu anda kendisi başka bir mücadelede. Kendisine başarılar diliyorum" dedi. 

Toplantıda 2015-2019 Stratejik Planı görüşüldü.

AK Parti Meclis üyesi Ahmet Özsümer, Vefa Salman'ın seçim döneminde hazırladığı projelerin hiçbirinin stratejik planda yer almadığını ve bu nedenle planın içinin boş olduğunu söyledi. 

Ardından AK Partili üye İlknur Demirel Meclis Başkanlığı'na stratejik planla ilgili soru önergesi verdi. 15 maddeden oluşan soru önergesinde Demirel şu ifadelere yer verdi:

" Hazırlanan stratejik planda ne yapılacağı, kimin için yapılacağı açıkça ifade edilmesine rağmen, nasıl yapılacağı ile ilgili net bir yaklaşım bulunmamaktadır. Yalova Belediyesi, sosyal hayatın ve demokrasinin evrensel değerlerini benimser ve aşağıdaki ilkelere uygun olarak çalışır ifadesinin yer aldığı stratejik planın 5. Maddesi ilkeler bölümün de belirtildiği gibi stratejik planın, Çevrenin Korunması, Hukuka Uygunluk, Şeffaflık, Yasallık ve Adalet ilkelerine uygun olarak hazırlanması, stratejik planda yer alan projelerin zamanlama ve planlama tarihlerinin daha şeffaf belirtilmesi ve planda yer aldıkları şekli ile uygulanmaları, ayrıca Yalova Belediye Başkanı sayın Vefa SaIman'ın Yalova halkına söz verdiği, ancak stratejik plan da yer almayan, projelerin de stratejik plana ilave edilmesi, Özel Kalem Müdürlüğü ve Kültür işleri Müdürlüğü ne ait stratejik plan da yer alan projelerin de yukarıda belirttiğimiz konulara ilave olarak, tasarruf tedbirleri ve mali yapı dikkate alınarak, Yalova Belediye Meclis üyeleri tarafından, Mecliste titizlik ile incelenmesi, gerekirse bu müdürlüklerle alakalı, tasarrufa gidilmesi uygun olacaktır" denildi.

Daha sonra söz alan Başkan Yardımcısı Halit Güleç, stratejik planın olduğu şekilde kabul edilmesi gerektiğini ve bir çok projenin detayları olmasa da stratejik planda olduğunu kaydetti.

Ahmet Özsümer ise seçim döneminde liman-port gibi verilen sözlerin vatandaşın beklentileri olduğunu bu yüzden planın bu şekilde kabul edilmemesi gerektiğini kaydetti. 

Ardından stratejik planla ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından AK Partililerin seriyle plan kabul edildi. 

Editör: TE Bilişim