İLK MAYIN GEMİMİZ GELİYOR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın mevcut lojistik yapısını güçlendirmek amacı ile geçtiğimiz yıllarda programa alınan 6 adet gemi üretim kapsamında Almanya'da inşasına başlanan ilk mayın avlama gemisinin Şubat ayı içinde Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) yetkilileri, 1998 yılında yapımına Almanya'da başlanan ilk geminin inşasının tamamlandığını ve Şubat ayında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın mevcut filosuna dahil edileceğini bildirdiler.

SSM İcra Kurulu'nun aldığı karar çerçevesinde mayın avlama gemisinde ana yüklenici firma Alman German Mine Hunter konsorsiyumu ile Partners Abeking-Rasmussen and Fr.Lürssen Wert firma grubu üretim görevini üstlenmişti. Toplam 6 adet Kalebet üretimi öngörülen gemilerin ilki Almanya'da geri kalan gemiler ise Türkiye'deki askeri ve sivil tersanelerde inşa edilecek.

30 Temmuz 1999 tarihinde tedarik edilecek sistemlere yönelik anlaşmaları imzalanan Mayın Avlama Gemi tedariki kapsamında gemi ve sahil yedekleriyle birlikte, sahil simülatörü de bulunuyor.

İlk geminin Şubat ayı içinde tesliminin ardından, 2, 3 ve 4 geminin inşaatlarının ise İstanbul'daki tersanelerde devam ettiğini belirten yetkililer, Türkiye'de imal edilecek gemilerin inşaatında kullanılacak malzemelerin ithalat işlemlerinin de sürdürüldüğünü belirttiler.

Editör: TE Bilişim