'ABD'nin kasım ayında öldürülen 24 Pakistanlı asker için özür dilemesi, Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin aşılması adına örnek teşkil edebilir.' Bu iddia, Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrailli bir hükümet yetkilisine ait.

Beyaz Saray yönetiminin, aylar süren krizin ardından, kasım ayında öldürülen 24 Pakistanlı asker için İslamabad’tan özür dilemesi, Türkiye ile İsrail arasında süren Mavi Marmara krizinin aşılması için örnek teşkil edebilir.

Jerusalem Post Gazetesi’ne konuşan İsrailli bir hükümet yetkilisi, Türkiye ile yaşanan gerginliği aşmak için çabaların sürdüğünü, Tel Aviv yönetiminin bunu önemli bir amaç olarak gördüğünü belirtti.

Yakınlaşma Mesajı

Yetkili, ABD’nin Pakistan’dan dilediği özrün, İsrail için de emsal teşkil ettiğini ifade ederek, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın geçen ay yaptığı açıklamaları hatırlattı. Lieberman, ABD’nin ölen askerler için Pakistan’dan özür dilemediğini belirterek, İsrail’in de Mavi Marmara olayıyla ilgili özür dilemesinin söz konusu olmayacağını ifade etmişti.

İsrailli yetkili, bu mantığa göre ABD’nin özür dilemesinin, İsrail’i de böyle bir adım atmaya itip itmeyeceği sorusu üzerine, “İsrail, Türkiye’yle yakınlaşmaya hazır. Bu her iki tarafın da karşılıklı çıkarına olan bir durum” diye konuştu.

Lieberman Açıkta Kaldı

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Mavi Marmara için özür dilememelerine ABD’nin Pakistan’dan özür dilememesini gerekçe göstermişti.

Editör: TE Bilişim