Antalya Halkının Ücretsiz Yararlanacağı 'Mavi Bayraklı' Sahil Mayısta Hizmete Girecek

Antalya Sera Otel yanından başlayıp, PTT Tesisleri'ni de içine alan toplam 300 bin metrekarelik alandan oluşan ve 2 kilometre sahil bandına sahip Lara Birlik Plajı mayısta hizmete giriyor.

İçinde 3 bin mangal yeri olan piknik alanı, koşu, bisiklet ve yaya yolu olan sahilde, halka hitap eden çay bahçesi, soyunma kabinleri ve tuvalet olacak. Birlik Başkanı İsmail Erten, turizm kentinde halka açık mavi bayraklı plaj kazandıracaklarını ifade etti.
 
Önceden, birkaç özel firmanın para kazandığı ve halkın giremediği Lara Birlik plajını halkın rahatlıkla denize girebileceği bir yer haline getireceklerini belirten Başkan Erten, çalışmaların hızla devam etiğini aktardı.

Deniz, kum ve güneşiyle meşhur olan Antalya'da hala denize giremeyenler olduğuna dikkat çeken Erten, 'Haydi denize' sloganıyla Antalya'da denize girmeyenin kalmayacağını dile getirdi. Toplam 300 bin metrekareden oluşan Lara Birlik Plajı'nın projesinin hazırlandığını kaydeden Erten, bu ay sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay alacaklarını bildirdi. Burada, 4 tane tuvalet ve soyunma odasının yapıldığını belirten Erten, "2 kilometre uzunluğunda 10 metre genişliğinde yol yapıldı. Bunun 2,5 metresi bisikletli vatandaşların, 5 metresi yayaların, 2,5 metresini de koşu yapacaklar için ayırdık. Burası gece gündüz yaşayan bir mekân haline getirilecek. Güvenlikli, herkesin ailesiyle denize rahat şekilde girebileceği bir yer olacak" dedi. Temizliğin simgesi olarak bilinen 'Mavi Bayrak' kriterlerine göre çalışma yaptıklarını anlatan Erten, proje bitiğinde buranın mavi bayraklı halk plajı olacağını dile getirdi.

Plaj projesi bittiğinde, başta Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez belde belediyeleri olmak üzere Çığlık, Döşemealtı, Yurtpınar, Varsak, Çalkaya Aksu beldelerinden denize gitmek isteyen vatandaşlara halk otobüsleriyle hizmet verilecek. Bunun için belediye başkanlarına çağrıda bulunduğunu ifade eden Erten, mayıstan itibaren vatandaşı taşımalarını istedi. Plajda, 3 bin mangal yeri bulunan piknik alanı, plaj voleybolu için alan, çay bahçeleri, halkın ucuz yemek yiyebileceği lokanta bulunacak.

Ayrıca, yol boyunca otopark için proje devam ediyor. Alanın peyzaj düzenlemesi Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak. Düzenlemeler sırasında tek bir ağaç bile kesilmeyeceğini vurgulayan Erten, aksine gerekli görülen yerlere ağaç dikileceğini kaydetti. (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim