Türkiye'deki mavi bayraklı plaj ve marinaların yüzde 48.39'unun Antalya'da bulunduğu bildirildi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Türkiye genelinde mavi bayraklı 174 plaj ve 12 marina bulunuyor.

Mavi bayraklı plaj ve marina sayısı bakımından ilk sırayı 87 plaj ve 3 marinayla Antalya alırken, Türkiye genelindeki mavi bayraklı plaj ve marinaların yüzde 48.39'unun Antalya ve ilçelerinde yer aldığı bildirildi.

Antalya'nın ardından 37 plaj ve 4 marinayla Muğla ikinci sırada yer alırken, 23 plaj ve bir marina ile İzmir üçüncü sırada bulunuyor.

Bu illerin yanı sıra Aydın'da 15 plaj ve 1 marina, Balıkesir'de 8 plaj ve 1 marina, Çanakkale'de 2 plaj, İstanbul'da 2 marina, Isparta ve Elazığ'da da birer mavi bayraklı plaj bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, Antalya merkez ile Manavgat, Alanya, Serik-Belek, Kemer, Finike, Kaş ve Kumluca ilçelerinde, A, AG, B ve C grubu ile belge bekleyen toplam 922 seyahat acentesinin hizmet verdiği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı ise 948 rehberin görev yaptığı açıklandı.

DenizHaber.Com 

Editör: TE Bilişim