Mavi bayrak başvuruları için son tarih 13 Kasım

Yaz sezonunun bitmesinin ardından mavi bayrak maratonu tekrar başladı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından dağıtılan mavi bayrak son başvuru tarihi, 13 Kasım olarak belirlendi. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından dağıtılan mavi bayrak son başvuru tarihi, 13 Kasım olarak belirlendi.

12 Ekim’den itibaren başvuru formlarını dağıtmaya başlayan TÜRÇEV, başvuruların yapılacağı bölgeleri de açıkladı. Antalya ili başvurularının Antalya İl Koordinatörlüğü, Muğla başvurularının ise Muğla İl Koordinatörlüğü, İzmir, Aydın ve Kuzey Ege illeri ile Tekirdağ ve Kırklareli başvurularının da İzmir Kuzey Ege İlleri Koordinatörlüğü’ne yapılacağı duyurulan açıklamada, listede belirtilmeyen diğer illerin ise Ankara merkez ofise başvuru formlarını teslim edebileceği kaydedildi.

DENİZ SUYU ANALİZİ ÖNEMLİ KRİTER

Her yıl mavi bayrak ödüllerinin sıfırlanarak sil baştan yenilendiğini söyleyen TÜRÇEV Antalya İl Kooordinatörü Lokman Atasoy, şöyle dedi: “Tüm plaj, marina ve yatlar her yıl mavi bayrak alabilmek için bize başvurmakta ve her yıl aynı titizlikle değerlendirilmektedir. 2016 yılı için aday olmaya hak kazanan plajları geriye dönük 4 yılın deniz suyu analiz sonuçlarına göre belirledik. Başvuru dosyaları çevre eğitimi, çevre yönetimi, güvenlik, donanım ve hizmetler ile ilgili kriterleri taahhüt eder niteliktedir. Adayların başvuru formları ile birlikte yıl içersinde yapmış oldukları çevre eğitim ve bilinçlendirme dosyaları, arıtma çıkış suyu raporları, hassas doğal alan ve yakın çevre bilgileri, atık yönetim planı gibi bilgiler de istenmektedir.”

ULUSLARARASI JÜRİ ONAYLAYACAK

Dokümanların tamamlanmasının ardından başvuru dosyalarının TÜRÇEV Genel Merkezi’ne gönderileceğini ve Ocak 2016’da toplanacak ulusal jürinin oylamasına sunulacağını sözlerine ekleyen Atasoy, “2015 yılında, Türkiye 436 mavi bayrak ile 578 mavi bayrak sahibi İspanya’nın ardından dünya ikincisi olmuştu. Ülkemizi bu başarıya taşıyan Antalya’nın rolü büyük. Çünkü Türkiye’nin sahip olduğu bayrakların 200’ü, yani neredeyse yarısı Antalya’da. Antalya olarak mavi bayrak sayısında öncüyüz. 2016 yılında da nitelikten ödün vermeden sayı olarak liderliğimizi koruyacak ve ülkemizi taçlandıracak çalışmaları yürütmekteyiz” diye konuştu. Ulusal jürinin toplanmasının ardından ilk elemeyi geçen başvurular, nisan ayında uluslararası jürinin onayına sunulacak ve 2016 yılı mayıs ayında açıklanacak. Mavi bayrak almayı hak eden plaj, marina ve yatlara ise denetimlerin ardından mavi bayrakları verilecek.

Editör: TE Bilişim