Antalya'da düzenlenen Mavi Balina-12 Deniz Tatbikatı'na katılmak için Antalya'da bulunan Amerikan, Alman ve Pakistan Komutanları, Türk komutanlarla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti.

Ziyarette, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral İskender Yıldırım, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, SNMG-2 Komutanı Tuğamiral Thorsten Kahler, 5'inci Muhrip Filotillası Komodoru Dz. Kr. Alb. Gürel Kaynak, PNS Shamsheer Komutanı Albay Alveer Ahmed Noor, USS Forest Sherman Komutanı Yarbay Brad Busch yer aldı.

Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral İskender Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada, Marmaris Aksaz ve Antalya'da gerçekleştirilen ortak tatbikata Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı TCG Barbaros, TCG Gediz, TCG Giresun, TCG Bozcaada, ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı FSS Forest Sherman, Alman Deniz Kuvvetleri'ne bağlı FGS Bayern, Pakistan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı PNS Shamsheer gemilerinin katıldığını söyledi.

SNMG Komutanı Tuğamiral Thorsten Kahler de Antalya'ya ikinci kez geldiğini ve kentteki peyzaj ve çiçeklendirme çalışmalarını çok beğendiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın da ziyarette konularını Antalya hakkında bilgilendirdi.

Ziyaretin sonunda Akaydın ve konuklar birbirlerine hediye verdi.
 
Editör: TE Bilişim