Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete,

"Devletin bu bölgede yaptığı ihalelerin hiçbirine şahsım, partilim ya da bir akrabam adına başvurum olmamıştır. Bunun aksini ispat eden biri olursa tüm Marmarisliler huzurunda gereğini yapacağıma namus sözü veriyorum" dedi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Kadem Mete, CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay ve CHP İl Genel Meclis Üyesi Dursun Kaplan'ın özel bir şirket tarafından Hisarönü köyünde yapılmak istenen marinayla ilgili iddialarına cevap verdi.

Mete, CHP'lilerin yaptıkları basın toplantısında kendisini akrabalarına rant sağladığı gerekçesiyle istifaya davet ettiklerini hatırlattı.

Hisarönü'nde yapılmakta olan çalışmadan gazeteciler kendisini arayana kadar bilgi sahibi olmadığını belirten Mete, "Haberden sonra şirket sahibi Sayın Niyazi Mete ile telefon görüşmesi yaptım ve kendilerinden konu hakkında bilgi aldım. Her şeyden önce ferdi olmaktan onur duyduğum Mete ailesinin en saygın, en değerli büyüklerinden olan Sayın Ali Rıza Mete, Mete Şirketler Grubu'nun başkanıdır. Yaşı itibarıyla aktif çalışmamakta, şirketleri oğlu Niyazi Mete ve diğer yöneticiler tarafından yönetilmektedirler. Sayın ilçe başkanının 'yeni türemiş iktidar zenginleri' diye bahsettiği Mete Şirketler Gurubu 1962 yılında kurulmuş ve 'Unilever'in Türkiye distribütörüdür" diye konuştu.

Köydeki bazı kişilerden öğrendiği kadarıyla Baha Kaptan adında 20 yıldır o köyde yaşayan bir vatandaşın Niyazi Mete'ye ulaşarak söz konusu yerde marina yapılması teklifinde bulunduğunu anlatan Mete, bu teklifin hayata geçirilebilirliğini ölçmek için o koyda Çevresel Etki Değerlendirme raporu hazırlanacağını söyledi.

-"İspat etsinler gereğini yaparım"-

Eğer rapor olumlu çıkarsa, bu şirketin devletten araziyi kiralamak üzere girişimde bulunacağına işaret eden Mete, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olayın bu kısmına kadar olan bölümünde benim ne şirket sahipleri ne köylülerle ne de devletin herhangi bir kurumu ile görüşmem olmuştur. Söz konusu alanın veya Marmaris'in herhangi bir yerindeki bir koyu, ormanı, tarlayı, herhangi birilerine kiralanması veya satılması hususunda Ak Parti'ye üye olduğum günden bugüne kadar hiç kimse ile görüşmemiş veya fikir alışverişinde bulunmamışımdır. Ayrıca devletin bu bölgede ya da Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaptığı ihalelerin hiçbirine şahsım, partilim ya da bir akrabam adına başvurum olmamıştır. Bunun aksini ispat eden biri olursa tüm Marmarisliler huzurunda gereğini yapacağıma namus sözü veriyorum."

-MARTAB'a damadının binasını kiraladı"-

CHP İlçe Başkanı Oktay'ın "Marmaris'i peşkeş çekmekten" bahsettiğine değinen Kadem Mete, şöyle konuştu:

"Kendisine soruyorum, belediye başkanı Ali Acar aynı zamanda Marmaris Altyapı Hizmet Birliği'nin de (MARTAB) başkanı. MARTAB'ın tüm geliri Marmaris'teki turizmcilerin ödediği aidatlar. Bu aidatlarla MARTAB'a bir ofis kiralamak isteyen Sayın Acar, Marmaris'te sanki başka bir yer kalmamış gibi gitmiş damadının binasını kiralamış. Bu kiralama yapılırken başka yerlerden teklif alınmış mı- İlana çıkarılmış mı- İhale yapılmış mı- Milletin parasını kendi damadının binasını kiralamak suretiyle damadına aktarmasını nasıl etik bulur-"

Mete, CHP'li iki Marmaris Belediye Meclisi üyesinin sahibi olduğu inşaat şirketi hakkında bir dosya hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde açıklamalar yapacağını kaydetti.
Editör: TE Bilişim