Marmaris'te yanan yat söndürüldü  

 Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, ilçede bir yatta çıkan yangının söndürüldüğünü belirterek, herhangi bir çevre kirliliğinin şimdilik söz konusu olmadığını söyledi.

Söndürme çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Kaymakam Serdar Polat, ''Yangın ekiplerin yoğun müdahaleleri sonucunda söndürüldü ve soğutma çalışmaları yapılıyor. İlk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığı ihtimali üzerinde duruyoruz'' dedi.

Polat, yangının başlamasının ardından yatta bulunan personelin müdahalesinin yetersiz kalması üzerine, Sahil Güvenlik ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiğini anlattı.

Şimdilik herhangi bir çevre kirliliğinin söz konusu olmadığını ifade eden Polat, yakıt sızması ihtimaline karşı yatın etrafının dubalarla çevrilerek bir emniyet şeridi oluşturulduğunu kaydetti.

Polat, soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yatın nereye çekileceği konusunda şirket ve Marmaris Liman İşletme Müdürlüğü yetkilileriyle yapacakları görüşmenin ardından bir karar vereceklerini bildirdi.

Yangının söndürülmesinin ardından, 50 metre uzunluğundaki ve 8 metre genişliğindeki lüks yatın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği görüldü. Tamamen yanan yat Cennet Adası iskelesine çekilerek, soğutma çalışmalarına burada devam edilecek.

''YAT MARMARİS KÖRFEZİ'NDEN BİRAN ÖNCE ÇIKARTILSIN''

Marmaris Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan ise yaptığı açıklamada, yanan yatın Marmaris Körfezi'nden bir an önce çıkartılması gerektiğini belirtti. Yatın akaryakıt depolarının tamamen dolu olduğunu öğrendiğine dikkat çeken Ersan, şunları söyledi:

''Yangının Cennet Adası'ndaki ormanlık alana sıçramaması büyük bir şans. Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin sıçrama ihtimaline karşı ormanlık alanı sürekli suladıklarını gördük. Çevreciler olarak bu duyarlı davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Aynı duyarlılığın yattaki yakıtın sızma ihtimaline karşı gösterilmesini de bekliyoruz.''

 

Editör: TE Bilişim