Marmaris'e 3 bin turist geldi

Muğla'nın Marmaris ilçesine 2 yolcu gemisiyle 3 bin turist geldi.

Sabah Marmaris Körfezi'ne giriş yapan İsrail yolcu gemisi ''Mirage'', Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisinin gözetiminde Marmaris Limanı'na demirledi. Alanya'dan gelen gemide, çoğunluğu İsrailli 700 yolcu ve 245 personel bulunduğu belirtildi. Öğle saatlerinde ise Limasol'dan yola çıkan dünyanın en büyük yolcu gemilerinden İtalyan bayraklı ''Aida Diva'', Marmaris'e geldi.

Yavaş manevralarla limana giriş yapan dev gemiyi, yat limanındaki vatandaşlar ve turistler ilgiyle izledi. Gemideki yolcuların da ön kısımda toplanarak kıyıdakilere el salladıkları ve fotoğraf çektikleri görüldü. Gemide, çoğunluğu Alman 2 bin 300 yolcu ve 609 personel bulunduğu bildirildi.

Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin 203 grostonluk 11 katlı geminin 250 metre uzunluğunda olduğu ve süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu öğrenildi.

Gümrük işlemlerinin ardından gemiden inen yolcular, ilçenin tarihi ve doğal güzelliğe sahip yerlerini gezerek, Marmaris Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yaptı. ''Mirage'' gemisiyle gelen yolcular arasında, bir grup İsrailli engellinin de bulunması dikkati çekti. Tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleriyle yat limanında dolaşan engellilerin, gemi firmasınca düzenlenen özel tur kapsamında ilçeye geldikleri belirtildi. İsrail gemisinin akşam saatlerinde Limasol'a, ''Aida Diva''nın ise Rodos'a gitmek üzere gece demir alacağı kaydedildi.

 

 

Editör: TE Bilişim