15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ/PDY tarafından kalkışılan darbe sırasında, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otelden ayrılmasının ardından, saldırı düzenleyen FETÖ’cü askerleri yakalamak için dağlık ve ormanlık alana helikopterlerle özel eğitimli asker gönderildi.

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otele düzenlenen saldırının ardından ormanlık alana kaçan darbeci askerleri arama çalışmaları devam ediyor. Takviye olarak Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan araçlarla yola çıkan ve rütbelilerden oluşan özel eğitimli yaklaşık 300 asker, Marmaris'e geldi. Marmaris İlçe Stadı'nda toplanan askerler, helikopterlerle mangalar halinde alınarak Marmaris, İçmeler, Turunç ve Datça arasındaki ormanlık ve dağlık alanlara bırakıldı.

Bugün öğlenden sonra şehir üstünde uçuş yapan helikopterleri gören vatandaşlar Marmaris Şehir Stadı'na akın etti. Şehir stadına iniş kalkış yapan helikopterleri, Marmarisliler büyük heyecanla izlerken el sallayıp sevgi gösterisinde bulundular. Bazı vatandaşlarda helikopterleri bekleyen askerlere su dağıttı.

Cihan
Kaynak: cha